Detroit’te korkunç geçen sezonda, Arizona Cardinals maçında yıldız quarterback Matthew Stafford yedeğe çekildi.
Pazar günü oynanan ve Arizona Cardinals’ın 45 – 17 kazandığı karşılaşmanının üçüncü çeyreğinde Lions as oyun kurucusu olan Matthew Stafford kötü performansı sebebiyle yerini, uzun zamandır yedekte tutulan Dan Orlovsky’e bırakmak zorunda kaldı. Detroit ise beş maç sonunda buna rağmen galibiyet ile tanışamadı.
Bu değişiklik Stafford’un çalkantılı kariyerinin kuşkulu bir dönüm noktasında olabileceğine işaret etti. Oyunda kaldığı süre olan iki çeyrek ve üçüncü çeyreğin bir bölümünde attığı üç pasın interception ile sonuçlanması bu kuşkuları doğrular nitelikte. Bu interceptio’nların en kötüsü ise All-Pro wide receiver’ı Calvin Johnson’a yetiştiremediği pastı.
Stafford maçtan sonra yaptığı röportajlarda koç Jim Caldwell’in devre arasında ona bir interception daha atması halinde onu bench’e alacağı hakkında bilgilendirdiğini söyledi. Caldwell ise bulundukları noktada as kadroda kalıcı bir değişiklik olmadığını, yaptığı yer değiştirmenin geçici olduğunu belirtti.
Her şeyin ötesinde ofansif line’ları güçlü olmasına rağmen takımda bir oyun kurucu problemi olduğundan bütün Detroit Lions ofansı zayıf performansla sezonu götürecek gibi gözüküyor.
Yazan: Aylin Banu Bekar