Miami Dolphins head koçu Joe Philbin’e bu sezon ancak dört maç dayanabildi ve Londra’da ki New York Jets yenilgisinden sonra yollarını ayırdı.
Böylece üst üste iki senedir, Londra’da oynanan maçlarda yenilen takımların koçlarının kovulmalarına tanık oluyoruz… Geçen sezon Oakland Raiders, Dennis Allen’ı bu sene de Miami Joe Philbin’i Wembley’de aldıkları mağlubiyetlerden sonra kovmuş oldu.
Philbin döneminde Miami, sadece 24 maç kazanıp, 28 maç kaybederken hiç playoff’lara kalma başarısı gösteremedi. Hiç şüphesiz ligin en zayıf takımlarından biri olarak gösterilen Jaguars’a yenilmeleri bu sonu hazırlamıştı.
Takım yetkililer tarafından yapılan açıklamada Philbin’in yerine 39 yaşındaki tight end koçu Dan Campbell’in getirileceği belirtildi.
Sezona büyük umutlarla ve yıldız oyuncularla oldukça yüksek meblağlı kontratlar imzalayarak giren Miami, tarihinin en kötü sezon açılışını yapmıştı. Oyuncularıyla iyi ilişkilere giremeyen ve onlardan görmesi gereken saygıyı bulamayan Philbin, aksine yönetim tarafından karakterli ve olgun kişiliği ile saygı görmüştü.
Yeni koç Dan Campbell ve oldukça yetenekli oyuncularıyla, Miami’nin bu sene tekrar özlenen oyununu sergileyeceğine güven oldukça yüksek.
Dolphins’in 2015 sezonunda geride bıraktığımız dört haftada, bir galibiyeti ve dört mağlubiyeti bulunuyor.

 

Yazan: Haluk Onaran