Bilirsiniz, özellikle son yıllarda nasıl New England Patriots AFC Doğu Grubu’nu domine ediyorsa, Green Bay Packers’ın da en az Patriots’ın yaptığı kadar domine ediyordu NFC Kuzey Grubu’nu. Öyle ki son yıllarda, daha lig başlamadan bu iki takım “division şampiyonları” olarak ilan edilir, “Onların grubundaki diğer takımlar acaba wild card yaparlar mı?” diye sorular sorulur.

Green Bay Packers-Chicago Bears derbisi de çok tarihidir çünkü bunlar NFL’in en baba takımlarıdır. Ancak, Packers’ın division’da istediği gibi at koşturduğu son yıllarda bu derbinin heyecanı sadece lafta kalıyordu. Nitekim, quarterback Jay Cutler’ın Bears kariyeri boyunca, yani son yedi sezonda, bu iki takım arasında oynanan 13 karşılaşmanın 11’ini Packers kazanmış ve rakibi karşısında ezici bir üstünlük kurmuştu.

Ancak gün geldi, devran döndü ve Jay Cutler’lı Bears gitti Thanksgiving(Şükran Günü)’de, hem de Lambeau Field’da, hem de Brett Favre’ın formasının emekli edilmesi ve 81 yaşındaki efsane quarterback Bart Starr’ın, yaşadığı sağlık sorunlarının ardından Lambeau Field’a geri dönmesi dolayısıyla Packers adına manevi değeri oldukça yüksek olan bir karşılaşmada, Packers’ı 17-13 ile geçti. Cutler, kariyerindeki bu ilk Lambeau Field galibiyetinde, yine kariyerinde ilk kez Packers’a karşı hiç interception atmadı ve takımını zafere taşıdı.

Playoff yarışında önemli bir darbe daha alan ve 7-4’e gerileyen Packers’ta sevindirici tek gelişme ise bu sezon neredeyse varlığından bile haberdar olmadığımız running back Eddie Lacy’nin üst üste ikinci maçında 100 koşu yardını geçmesi ve takımı adına maçın tek touchdown’ı niteliğindeki reception’ı yapması oldu. Hücum anlamında oldukça kısır geçen karşılaşmanın bir diğer önemli istatistiği ise Bears wide receiver’ı Alshon Jeffery’nin aldığı toplam 90 yard’dı.