Son 10 sezona damgasını vuran ve bu süreç boyunca her sezon Super Bowl’un en önemli adaylarından birisi olarak gösterilen New England Patriots, bu sezonun da başından beri şampiyonluğun en büyük adaylarındandı. Hatta sezona 10-0 başladıkları zaman NFL çevrelerinde “Acaba 2007 Sezonu’ndaki gibi bir Perfect Season daha gelir mi?” gibisinden spekülasyonlar dönüyordu.

Ancak 12. ve 13. hafta Patriots için adeta kabus gibi geçti ve önce, her ne kadar sahada olumlu işler çıkarsa da kendisini henüz kanıtlayamamış quarterback Brock Osweiler önderliğindeki Denver Broncos ardından da ligin en istikrarsız takımlarının başında gelen Philadelphia Eagles karşılaşmaları kaybedilince takım için tehlike çanları çalmaya başladı.

Bu son iki maçtaki yenilgide sakatlıklar ve neredeyse takımın tamamında gözlenen formsuzluk rol oynadı ve Patriots, Houston’a yaralı, yorgun ve savunmasız bir halde geldi. Ayrıca takım üç maç art arda kaybetme ve daha da kötüsü AFC Playoff’larına üçüncü sıradan başlayıp wild card oynama tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Fakat Patriots, en büyük konferans rakiplerinden Cincinnati Bengals’in ve Denver Broncos’un üst üste yenildiği o da yetmezmiş gibi Bengals’ın yıldız quarterback’i Andy Dalton’ın elini kırdığı haftada Hosuton Texans’ı, hem de deplasmanda 27-6’lık skorla domine etmeyi başardı ve bu galibiyetle takım, AFC’de tekrar liderliğe yükseldi.

Patriots son 13 sezonda 12 defa  Playoff’lara gitmeyi başardı ve bu 13 sezonluk dönemin 11 sezonunda AFC Doğu Grubu’ndaki diğer takımlara birincilik fırsatı vermeyerek adeta gruba “Birinci belli, peki ikinci kim?” havası verdi.

Kısa bir aradan sonra tekrardan AFC liderliğine oturan Patriots, bu sezon takım olarak gösterdiği harika performansların yanında aslında o kadar da şanslı ki mesela kendilerine, Super Bowl yolunda en büyük rakip olabilecek ve bu sezon yaşadığı sakatlıklardan muzdarip olmasına rağmen son haftalarda ciddi bir ivme yakalayan Pittsburgh Steelers, önümüzdeki ay Playoff’larda yer alamayabilir.