Değerli Amerikan futbolu severler birçok NFL yıldızı, Pazar gecesi oynanacak NFL’in All-Star’ı mahiyetindeki Pro Bowl karşılaşmasına ya başta sakatlık veya Super Bowl olmak üzere çeşitli mazeretler göstererek ya da bizzat Hawaii’de olmak istemediklerini belirterek katılmayacaklarını açıklamıştı. Hatta ve hatta katılmayacak oyuncuların yerine teklif götürülen birçok oyuncu bile daveti kabul etmemiş ve onların yerine de başka oyuncular davet edilmişti.

Geldiğimiz şu durumda, bu iş öylesine çığırından çıktı ki normalde 86 oyuncunun boy göstereceği Pro Bowl’a bu sezon tam 133 oyuncu davet edilmiş oldu ve NFL tarihinde bir rekor kırıldı. Bundan önceki rekor 119 davet ile 2009 yılında düzenlenen Pro Bowl’a aitti.

Hal böyle olunca, All-Star’lardan oluşmasını beklediğimiz kadrolar bir anda çoluk çocukla doldu ve Jameis Winston’lar, Teddy Bridgewater’lar, Tyrod Taylor’lar kendilerini bir anda Pro Bowl kadrosunda buldu.

Winston demişken… Tampa Bay Buccaneers’in genç quarterback’i bu kervana eklenen son isim oldu ve futbolseverler tarafından seçilen ilk altı quarterback’ten bu yana Pro Bowl’a davet edilen tamı tamına sekizinci oyun kurucu oldu.  Cincinnati Bengals’ın olaylı çocuğu Adam “Pacman” Jones da bu furyadan yararlanan isimlerden biri oldu ve 11 sezonluk NFL kariyerinde ilk kez, yedinci alternatif cornerback olarak Pro Bowl’a yükselmeyi “başardı”.

Pro Bowl kadrosunda en büyük yaprak dökümünü yaşayan pozisyon şüphesiz quarterback’ler oldu. İlk başta seçilen altı oyun kurucudan sadece Seattle Seahawks’ın yıldızı Russell Wilson, bu pazar sahaya çıkacak. İşin daha da kötüsü geri kalan beş quarterback’ten sadece Super Bowl’da oynayacak olan Cam Newton’ın geçerli bir mazereti bulunuyor. Onun dışında Tom Brady, Ben Roethlisberger, Aaron Rodgers ve Carson Palmer gibi isimler yalnızca katılmak “istemedikleri” için Pro Bowl’da yer almayacaklar.

Karşılaşmada tamamen keyfi olarak yer almak istemeyen bu dört yıldızın ardından NFL, ilk olarak Bengals quarterback’i Andy Dalton’a davet götürmüş ancak Dalton’ın Playoff’u kenardan seyretmesine neden olan sakatlık oyuncuyu Pro Bowl’dan da uzak tutmuştu. Bunun üzerine sırasıyla Philip Rivers ve Drew Brees’e teklif gitmiş onlar da her nasıl oluyorsa (!) bu teklifleri geri çevirmişlerdi.

Üst üste gelen ret cevaplarının ardından pazar günü sahada olacak oradan buradan toplama quarterback kadrosu şöyle: Russell Wilson, Derek Carr, Teddy Bridgewater, Eli Manning, Tyrod Taylor ve Jameis Winston (Bridgewater’ı çağırıp da Blake Bortles’ı çağırmayanlar utansın.)

Peki Pro Bowl, NFL’in en gösterişli maçlarından biri olması beklenirken neden bir türlü istenilen seviyeye çıkarılamıyor? Bu öyle bir soru ki cevabını vermek için taa “Dünya büyük bir gaz ve toz bulutuydu.” gibi bir yerden başlamak lazım. Nitekim, bu sorunun tonlarca farklı sebebi var: Amerikan futbolunun oldukça sert bir spor olması ve All-Star gibi bir şov karşılaşması için adeta ehlileştirilememesi, ehlileştirilmeye çalışıldığında da ortaya oldukça komik senaryolar çıkması, bu sebeplerden sadece birkaçı.

Ancak şunu da söylemeden geçmeyelim ki NFL’in, Pro Bowl’a katılacak oyunculara çok da bonkör davrandığı söylenemez. Nitekim, kazanan ve kaybeden takımın oyuncularına verilen ücretler, koskoca Tom Brady’yi Boston’daki sıcak yatağından kaldırıp Hawaii’ye götürecek seviyede değil. Üstüne üstlük, kadroya sonradan dahil olan alternatif oyuncular adeta karın tokluğuna, “İki plaj görür, iki de kızla takılırız.” diye Hawaii’ye geliyorlar. “Kardeşim bundan da güzel motivasyon mu olur?” demeyin, çünkü hayatın her alanında olduğu gibi Pro Bowl maçında da para konuşur, ne demişler “Money matters.”

Ancak her ne kadar Pro Bowl’lar gerçek anlamda birer All-Star maçı olmasalar bile, Derek Carr gibi geleceğin NFL yıldızlarını izlemek için oldukça güzel fırsatlar. O yüzden ne olursa olsun, gecenin bir saati kalkıp izlenmeye değerler.