Bir gün çocukluk arkadaşınızdan bir telefon alıyorsunuz, arkadaşınız size küçükken evin çatı arasında beraber oynarken, tozlu eşyaların altında gördüğünüz metal kutuların şimdi bir milyon dolar ettiğini söylüyor.

North Carolina da bir hastanede anestezi hemşiresi olarak çalışan 47 yaşındaki Troy Haupt için ne kadar hoş bir sürpriz değil mi?

Hikâyenin gelişimi ise şöyle: Takvimler 15 Ocak 1967 gününü gösterdiğinde Martin Haupt, Troy’un babası, o gün CBS ve NBC tarafından yayınlanan Green Bay Packers – Kansas City Chiefs arasında oynanan Super Bowl I maçının yayınını hobi olarak kaydederek çatı arasına koymuştu.

Tesadüf o ki, daha sonraki yıllarda bu maçı canlı yayınlayan her iki kanalında, bu kayıtların orijinalinin yanlışlıkla silindiğini duyurmuştu. Şimdi Troy’un elinde başka hiçbir yerde olmayan bir kayıt bulunuyor.

NFL, Troy’dan bu kaydı satın almak istemiyor. Üstüne üstlük satılmasını da hukuken yasaklıyor. 2005 den beri devam eden bu çekişme henüz çözülebilmiş değil. Ama bir şekilde çözülmesi büyük bir ihtimal dahilinde.

Önümüzdeki hafta bildiğiniz gibi Denver ile Carolina arasında Super Bowl 50 maçı oynanacak. Tarihi bir karşılaşma. İsterseniz bir yerlere kaydedin, bakarsınız çocuğunuz yıllar sonra bir servet sahibi olabilir…