Geçtiğimiz sezon yıldız oyun kurucusu Tony Romo’nun sakatlığından çok çeken Dallas Cowboys’un korktuğu yine başına geldi. Takımın en önemli oyuncusu olan Tony Romo, oynadığı ilk hazırlık maçında sakatlandı. Üstüne Romo’nun uzunca bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklandı!

Perşembe gecesi, pre-season’ın üçüncü haftasında Tony Romo ilk defa sahne aldı. Dallas, geçen sezon omzundaki sakatlık yüzünden mahrum kaldığı quarterback’ini ilk iki hazırlık maçında oynatmamıştı. Taraftar da Romo’yu tekrar görmek için heyecanlıydı ancak Romo, Seattle Seahawks karşılaşmasının hemen başında, sadece üç oyun sahada kalmışken Cliff Avril’den aldığı darbe ile yerde kaldı.

Acı içinde belini tutan Romo daha sonra ayağa kalktı ama bir daha oyuna girmedi. Maç sonunda yapılan açıklamalarda takımın sahibi Jerry Jones ve koç Jason Garrett, Romo’nun durumunun ciddi olmadığını hatta röntgen bile çektirmeye gerek olmadığını duyurdu.

İşbu açıklamalar herkesi rahatlatmışken, bugün, Tony Romo’nun MRI’a girdiği ve belinde kırık bir kemiğe rastlandığı açıklandı. Cowboys’un resmi Internet sitesinden ise Tony Romo’nun altı ila 10 hafta arası sahalardan uzak kalacağı duyuruldu.

En iyi ihtimalle sezon ortası dönebilecek Tony Romo’nun yokluğunda Dallas Cowboys, hazırlık maçlarında beklenenden iyi sinyaller veren Dak Prescott’a emanet olacak.

Geçtiğimiz sezon Romo’suz oynadığı 12 maçın sadece birini kazanabilen Cowboys, şampiyonluk parolasıyla yola çıktığı sezonu ligin dibinde tamamlamıştı.

Çaylak oyun kurucu Dak Prescott, normal sezonda nasıl oynayacak ve baskıyı kaldırabilecek mi hep birlikte göreceğiz. 2014 sezonunda da belinden sakatlanan Tony Romo’nun bu sefer sakatlıktan nasıl geri döneceği ise büyük bir soru işareti. Artık 36 yaşında olan yıldız oyun kurucu için bu sonun başlangıcı da olabilir…