Son 39 yıldır her sezon Şükran Günü karşılaşmalarından birisine ev sahipliği yaparak bu özel maçların değişmez takımı olan Dallas Cowboys, Perşembe gününün ikinci maçında güçlü division rakibi Washington Redskins’i 31–26’lık skorla geçerek üst üste 10. galibiyetini elde etti.

35.1 milyon izleyici kitlesiyle Şükran Günü reytinglerini altüst eden bu karşılaşmada, Cowboys adına maça damgasını vuran isimler yine Dak Prescott ve Ezekiel Elliott oldu. Elliott, bir haftanın ardından tekrar iki koşu touchdown’una ulaşırken maçın en kritik anlarında verdiği paslarla takımını galibiyete taşıyan Prescott, kariyerinin ilk Şükran Günü maçına iyi başlayamasa da bir kez daha son çeyreklerde ne kadar iyi oynadığını gösterdi.

Son çeyreğe 17-6 önde giren Cowboys galibiyete yakın olan taraftı. Ancak Kirk Cousins önderliğindeki Redskins pes etmedi ve tam beş touchdown’a sahne olan son çeyrekte Cowboys’a 20-14 üstünlük kurmasına rağmen sahadan yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

İlk hafta oynadığı New York Giants maçını kaybettikten sonraki 10 maçını kazanarak NFL’in en iyi takımı haline gelen Cowboys, bu başarısını iki çaylak yıldızına borçlu. Son dört maçta son çeyreklerde verdiği 28 pasın 25’inde isabet bulan çaylak oyun kurucu Dak Prescott, “Yılın Hücum Çaylağı” ödülünün de en büyük favorisi haline geldi.

Ancak bu son çeyrek performanslarının en iyisini hiç şüphesiz perşembe akşamı Redskins karşısında izledik. Cousins’ın, ikisi karşılaşmanın başında yaşadığı sakatlık sonrası soyunma odasına giden ancak ikinci yarıda tekrardan oyuna dahil olan tight end Jordan Reed’e olmak üzere, üç touchdown pas atarak yıldızlaştığı son çeyrekte Redskins’in yaklaşmasına engel olamasa da Prescott, gerek paslarıyla gerekse koşularıyla takımını önde tutmayı başardı ki genç yıldızın bu çeyrekte bir de koşu touchdown’u gerçekleştirdiğini hatırlatalım.

Bu galibiyetle playoff yarışında en ön sıradaki yerini koruyan Cowboys, Super Bowl hedefine de bir adım daha yaklaştı. Redskins ise bu yenilgiye rağmen wild card menzili içerisinde olmaya devam ediyor.