Pro Football Hall of Fame yönetimi geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada geçtiğimiz sene Hall of Fame’e seçilen Oakland Raiders efsanesi Ken Stabler‘a geleneksel yüzük ve ceketin verilmeyeceğini açıkladı. Kurul, bu ilginç kararının nedenini ise Stabler’ın hayatını kaybetmiş olmasıyla açıkladı.

Raiders ile Super Bowl XI’de (1976) şampiyonluk yaşayan ve 1974 sezonunda da NFL’in En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Stabler, 2015’in başında yakalandığı kolon kanseri sebebiyle 8 Temmuz 2015 günü hayata gözlerini yummuştu. Pro Football Hall of Fame’in akıl almaz kurallarına göre oyuncunun hayatını kaybetmiş olması bu onuru sonuna hak eden bir efsanenin ceket ve yüzükten mahrum kalmasına sebebiyet veriyor.

Stabler gibi bir süperstar’ın yaşadığı bu mağduriyete birçok farklı çevreden itirazlar gelirken Raiders’ın sahibi Mark Davis de olaya dahil olmuş durumda. Bir başka Raiders efsanesi Al Davis’in oğlu Mark Davis, konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Sonuçta bu insanlar bu ödüllerin hepsini hak etti. Bu ödüller ailelerine teslim edilmeli. Bu çok adaletsizce bir karar ve bunun düzeltilmesi lazım.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Davis’le birlikte Raiders head koçu Jack Del Rio da yüzüğün Stabler’ın ailesine verilmemesinin hoş bir durum olmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yüzük ve ceketin halen kendilerine ulaşmadığını belirterek bu konuyu NFL gündemine taşıyan Stabler’ın kızı Kendra Stabler Moyes’a göre ise Pro Football Hall of Fame yönetimi, telefonda yaptığı açıklamada ailelerin bu yüzüğü satabileceği dolayısıyla yüzüğü onlara teslim edemeyeceklerini söylemiş ve Kendra da buna cevap olarak üstü kapalı bir biçimde “Ailelerin ne yaptığı sizi ilgilendirmez.” demiş.

Görünüşe göre Hall of Fame yönetimi bu konuda kararını değiştirmeyecek gibi. Yönetim tarafından son yapılan açıklamada komitenin bu olayı gözden geçirdiği ve talep edilen şey, kurallara aykırı olduğu için kararın değişmeyeceği söyledi. NFL yönetiminin saçmalamasına alışmıştık. Buna Hall of Fame yönetimi de eklenmiş oldu. Super Bowl şampiyonluğu yaşamış efsane bir ismi bir yüzük için ne hallere düşürdüler.