2013 NFL Draftı’nın 62. sırasında seçildiği günden beri ilk defa bu sezon formayı hak eden performanslar gösteren Christine Michael, yine de Seattle Seahawks kadrosunda uzun vadeli bir yer bulamadı ve hafta içerisinde sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi.

Bu sezon yedi maça ilk 11’de başlayarak 565 yard ve yedi touchdown’a imza atan Michael, bu performansına rağmen hücum çizgisinin açtığı gap’leri yeteri kadar iyi değerlendiremediği gerekçesiyle işsiz kaldı. Geçtiğimiz sezon Marshawn Lynch’in yokluğunda parlayan Thomas Rawls’un dönüşü ve yetenkli çaylak C.J. Prosise’ın koçların gözüne girmesiyle dışarıda kalan Michael için yeni takım arayışı ise çok da uzun sürmedi.

Salı günü itibariyle kendisine yeni bir takım aramaya başlayan Michael, sadece iki gün içinde Green Bay Packers ile sözleşme imzaladı. Kendisinden bir sıra önce seçilen Eddie Lacy’nin sakatlığında James Starks’ın yedeği olarak görev yapacak genç oyuncu, Packers’ın yetersiz koşu hücumunu ayağa kaldırmaya çalışacak.

2013’te Seahawks’a katılan Michael, iki sezon boyunca takımda süre almaya çalışmış ancak 2014 sezonunu takiben serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine, 2015 sezonu öncesinde Dallas Cowboys ile anlaşan genç running back, Darren McFadden’ın küllerinden doğup takımı taşıması sebebiyle gözden düşmüştü. Sezonun bitmeden Cowboys’un serbest bıraktığı Michael, soluğu eski takımı Seahawks’ta almıştı.

Marshawn Lynch emekli olduğundan beri bir türlü koşu hücumunu eski günlerine döndüremeyen Seahawks, Rawls ve Prosise ile iki yıldır ilk defa istediği verimi alacak gibi görünüyor. Diğer taraftan Seahawks’ın istemediği Michael’ı renklerine bağlayan Packers’ta Aaron Rodgers’ın varlığı sayesinde genç running back bu sezonki istatistiklerini geliştirmeye devam edebilir.