Sezona çok iyi bir başlangıç yaptıktan sonra son dört maçını kaybeden Minnesota Vikings, sonunda galibiyeti hatırladı. Geçtiğimiz Pazar gecesi Arizona Cardinals’ı Minnesota’da konuk eden Vikings, ekstra performans aldığı oyuncularından gelen sayılar ile sahadan 30-24’lük skorla galip ayrıldı.

Maçı iki interception ile bitiren cornerback Xavier Rhodes, bunlardan birinde 100 yard‘lık bir geri dönüş ile takımına bir touchdown kazandırdı. İkinci yarının açılış vuruşunu karşılayan Cordarelle Patterson ise kendi boyalı alanının dört yard içinde buluştuğu top ile 104 yard kat ederek Vikings’i ikinci yarının başında 27-17 öne geçirdi. Quarterback Sam Bradford’un 169 yard ve bir touchdown pası ile maçı idare ettiği gecede bir touchdown da running back Matt Asiata’dan geldi.

Maçtan sonra konuşan Vikings head koçu Mike Zimmer “Çok uzun bir ay oldu ancak sonunda bu duyguyu yeniden yaşamak harika. Oyuncuların çabasını görmek çok güzel.” dedi. Vikings’in deneyimli oyun kurucusu Bradford ise haftalar sonra gelen galibiyetle ilgili olarak “Arka arkaya gelen yenilgilerin herkesi ne kadar yıprattığını soyunma odasında hissedebiliyorduk. Kazanmak muhteşem bir duygu. Bugün soyunma odasında hissettiklerimiz pek çok sorunu çözdü bence.”  şeklinde konuştu.

Cardinals cephesinde 198 yard pas atan Carson Palmer, geceyi iki touchdown pası ve iki top kaybı ile tamamlarken yıldız running back David Johnson yine 100 yard barajını geçerek toplamda 160 yard ve iki touchdown ile oynadı. Son iki hücum serisinde maçı kazanma şansını ele geçiren Cardinals, Vikings savunmasında hiçbir açık bulamayınca sahadan yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Cardinals oyun kurucusu Carson Palmer verdiği röportajda “Çok iyi bir savunmaları var. Son iki hücumda uzun paslar vermek zorunda olduğumuzu biliyorlardı ve hiç açık vermediler.” derken; 1970’den beri on maç arka arkaya 100 yard barajını geçen ilk isim olan David Johnson ise, Playoff yarışında geride kalmalarıyla ilgili olarak “Bundan sonrası çok zor olacak ancak deneyimli oyuncularımız var. Kaliteli oyuncularımız ve takım liderlerimiz ile bunu başarabileceğimize inanıyorum.” dedi

Johnson, bir buçuk ay sonrası ile ilgili umutlu konuşsa da Cardinals’ın playoff’u zora soktuğu bir gerçek. Dört galibiyette bulunan takımın, sezonunu Aralık’ın ötesine taşıyabilmek için yedi galibiyette bulunan New York Giants ve altışar galibiyette bulunan Minneosta Vikings, Detroit Lions ve Washington Redskins’den en az ikisini geride bırakması gerekiyor ki hemen arkasında bulunan Green Bay Packers ve Carolina Panthers’ı bu denkleme katmıyoruz bile.