Bu yıl NFL tarihinde ilk kez Orlando’da yapılacak olan Pro Bowl 2017, NFC ve AFC yıldızlarını karşı karşıya getirecek çeşitli oyunlara ve yetenek yarışmalarına sahne olacak. 26 Ocak 2017 günü düzenlenecek yarışmalar ile sahne alacak yıldızların çok farklı yönlerini göreceğiz.

Maçta boy gösterecek oyuncuların; üç yıldır Chris Carter, Jerry Rice ve Michael Irvin gibi efsanelerin kaptanlığında konferans ayrımı yapılamadan seçilmesi ile oynanan Pro Bowl, bu sene yine eski formatına dönerek NFC ve AFC karmalarını karşı karşıya getirecek.

2017 Pro Bowl’unda takımların koçluklarını ise yine efsaneler yapacak. NFC kadrosunun koçları Tony Gonzalez ve Charles Woodson olurken, AFC oyuncularının başında Jerome Bettis ve Ray Lewis yer alacak.

Yetenek yarışmalarına her pozisyondan bir oyuncu alarak kurdukları kadro ile katılacak takımlar “Keşke biz de oynasak!” dedirtecek yarışmalara katılacak. İşte o yarışmalardan bazıları:

Best Hands: Oyun kurucu ve wide receiver ikilileri belli bir süre içinde en fazla completion’ı (isabetli pas) yapmaya çalışacak.

Precision Passing: Oyun kurucular daha sonra, boy ve genişlikleri farklı olan hareketli hedefleri vurmaya çalışarak pas atma konusundaki hünerlerini sergileyecek.

Epic Game of Dodgeball: Bildiğimiz yakartop… NFL’in milyon dolarlık yıldızlarını yakartop oynarken izlemek müthiş bir keyif olacak.

Her ne kadar bu tarz NBA vari yetenek yarışmaları Pro Bowl’a yabancı olsa da, daha önce NFL’in All-Star haftasında da böyle etkinlikler düzenlenmişti. Örneğin 2007 Pro Bowl’undan önce Anquan Boldin, Jason Witten, Steve Smith, Andre Johnson ve Chad Ochocinco gibi NFL’in 2000’li yıllarına damgasını vurmuş oyuncuları Best Hands yarışmasında mücadele etmiş ve kazanan Ochocinco olmuştu.

Öte yandan, her iki karmada da toplam 88 oyuncu yer alırken bu oyuncuların kimler olacağına taraftarlar, oyuncular ve koçlar birlikte karar verecek. Taraftarlar internet üzerinden oy verirken oyuncular ve koçlar da Pro Bowl’da yer almasını istedikleri isimleri seçecek ve her grubun oyu eşit olarak dikkate alınacak. Seçilen isimlerin kim olduğu ise NFL Network’te canlı olarak bize göre 21 Aralık sabahı, Amerika’ya göre ise 20 Aralık gecesi açıklanacak.

 26 Ocak’da düzenlenecek yetenek yarışmalarından üç gün sonra oynanacak olan Pro Bowl 2017, Amerika’da ESPN’den canlı olarak yayınlanacak.