28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenen Türkiye Ragbi Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda Murat Pazan önderliğinde yeni bir yönetim kadrosu oluşturulmuş ve kayyum atanmasıyla başkansız kalan Türkiye Ragbi Federasyonu, yaklaşık iki ay süren çalkantılı bir dönemin ardından başkanına kavuşmuştu.

Bu yeni yönetim, Korumalı Futbol alanındaki ilk hamlelerinden bir tanesini Kulüpler 1. Ligi üzerinde yaptı ve Kasım ayında, eski başkan Şahin Kömürcü’nün halen aktif olduğu dönemde, belirlenen 2017 sezonu fikstürü 13 Şubat Pazartesi akşamı Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kura ile yeniden çekildi.

Yeni fikstür çekilmeden önce, bir önceki Teknik Kurul tarafından da federasyona tavsiye olarak sunulan ligin sekiz takımdan 10 takıma çıkarılması hususunda farklı görüşlere sahip olan yeni yönetim, takım sayısını tekrardan sekize indirdi ve böylece Mersin Mustangs ve geçtiğimiz sezon Kulüpler 2. Ligi’ni üçüncü sırada bitirerek 1. Lig bileti alan Ege Dolphins, ikinci lige düşürüldü.

Alınan bu yeni kararın ardından Kulüpler 1. Ligi 2017 Sezonu’nda boy gösterecek olan sekiz takım; Koç Rams, Boğaziçi Sultans, Sakarya Tatankaları, Gazi Warriors, Hacettepe Red Deers, ODTÜ Falcons, Yeditepe Eagles ve İTÜ Hornets olarak belirlendi.

18-19 Şubat tarihlerinde oynanacak olan birinci hafta karşılaşmalarında ise ilk olarak, 1. Lig’e geri dönüş yapan Hacettepe Red Deers ve ODTÜ Falcons mücadele edecek. İkinci karşılaşmada, geçtiğimiz sezon Boğaziçi Sultans’ı yenerek tarihindeki ilk TAFL şampiyonluğuna ulaşan Koç Rams ve ligin tecrübeli ekiplerinden İTÜ Hornets kozlarını paylaşacak.

Geçtiğimiz yıl sezona yarı finallerde veda eden iki ekip, Sakarya Tatankaları ve Gazi Warriors ise haftanın bir diğer maçında Ankara’da karşı karşıya gelecek. Son maçta ise Boğaziçi Sultans ligin bir diğer yeni ekibi Yeditepe Eagles’ı ağırlayacak (*).

(Kulüpler 1. Ligi’nin tam fikstürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

NFLTR ailesi olarak, Kulüpler 1. Lig’inde boy gösterecek tüm takımlarımıza başarılar diliyor ve iyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz.

*Düzeltme için Atakan Uysal’a teşekkürler