Robert Griffin III kariyeri yine sallantılı bir dönemden geçiyor. Sakatlığa oldukça yatkın olan oyun kurucu Cleveland Browns’da geçirdiği sıkıntılı bir sezondan sonra takımı tarafından geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Takım, genç oyuncunun sözleşmesini 750 bin dolar kadro bonusu almadan bir gün önce sonlandırdı.

Beklenen bu hamle Browns, Houston Texans’dan oyun kurucu Brock Osweiler’ı seçim sırasıyla takas ettikten bir gün sonra geldi. Kulislerdeki söylentilere göre ise Cleveland’ın oyun kurucu pozisyonu için hamleleri bitmedi. Konuşulan isim ise New England’ın parlayan yıldızı Jimmy Garoppolo.

Redskins’den ayrıldıktan sonra Griffin kendisiyle ilgilenen tek takım olan Browns ile 15 milyon dolar değerinde iki yıl süreli bir sözleşme imzalamıştı. Zamanında ligin en büyük yıldızlarından biri olan Griffin, Browns ile anlaştığında kendisi gibi takımda ilk senesi olan head koç Hue Jackson ile yeni bir başlangıç yapmaya hazırdı.

Griffin’in geri dönüş hikayesi sezonun ilk maçı olan Phidelphia maçında sağ omzundan yaşadığı sakatlık nedeniyle başlamadan bitti diyebiliriz. Bir dönemin popüler oyuncusu bu sakatlık nedeniyle sezonun 11 maçına çıkma fırsatı bulamadı. Griffin yaşadığı sakatlık sonrası tedavi sürecinde kötü bir sezon geçiren takımına liderlik yapabilmek adına oldukça sıkı çalışsa da takım sezondaki şansını döndüremedi.

Griffin’in sakatlıığı aşma konusundaki azmi, Browns’un oyun kurucusunda aradığı özellikleri karşılamadı. Sonuçta da 2011yılında Heisman ödülünü kazanan futbolcuyla yollarını ayırmaya karar verdi. Griffin serbest bırakılmasının duyurulmasından sonra sosyal medya hesapları aracılığıyla, formasının fotoğrafını atarak Browns taraftarına teşekkür etti.

Browns öte yandan başarılı receiver’ı Terrelle Pryor’ın takımdan ayrılmasından hemen önce Perşembe günü free agency’nin açılmasıyla wide receiver Kenny Britt ile 32.5 milyon dolar değerinde dört yıllık sözleşme imzaladı. Bu hamle bir bakıma Pryor’ın yerinin doldurulması olarak algılandı.

Takım Griffin’e veda ederken, Cleveland’ın oyun kurucu pozisyonu hala net bir gündeme sahip değil. 1999 sezonundan bu yana 26 starter oyun kurucu değiştiren takımın, sahadaki en önemli pozisyon olan oyun kurucu pozisyonu için doğru kişiyi bulmak konusunda sıkıntı yaşadığı şüphe götürmez bir gerçek.

Osweiler, Browns için yeni bir seçenek olsa da uzun süre takımda olabileceği konusunda umut var mı bilemiyoruz. Patriots’a Garoppolo için teklif götürmeye hazırlandıkları söylentisinden bahsetmiştik. New England koçu Bill Belichick şu ana kadar Brady’nin yedeği olan Garoppolo’yu gözden çıkarabileceğine dair herhangi bir belirti göstermedi, Browns’un doğru teklifle gidip onu ikna edip edemeyeceği ise merak konusu.

Planları bir kenara bırakacak olursak, Browns şu an kadrosunda Brock Osweiler, Cody Kessler ve Kevin Hogan’a sahip. Kessler geçtiğimiz sezon Griffin sakatlandığında sekiz maçta sahaya çıkmış ve bu zaman diliminde iki beyin sarsıntısı geçirmişti.

Öte yandan bir diğer serbest kalan yıldız oyuncu haberi de Browns’ın grubundaki rakibi Baltimore Ravens’tan geldi. Ravens yıldız safety’si Lardarius Webb ile yollarını ayırdığını açıkladı.

31 yaşındaki Webb, ismi takım ile özdeşleşen oyuncuların başında geliyordu. Sekiz yıldır Ravens forması giyen Webb, sağlıklı olduğu zaman ligin en iyi safety’lerinin başında geliyordu.

2009 sezonunda çaylak yılında üçüncü turdan seçildikten sonra ilk 11’e yerleşen ve oldukça umut vadeden Webb, aynı sezon çapraz bağlarından sakatlanmıştı. Bir yıl sonra formuna dönen yıldız oyuncu 2011 sezonunda takımın en iyi cornerback’iydi. Takip eden sezonda 50 milyon dolara kontratı uzatılan Webb, 2012’de de çapraz bağlarından sakatlanmış ve geçen sezon safety pozisyonuna kaydırılmıştı.

Böylece Webb, Elvis Dumervil ile birlikte Ravens’ın yollarını ayırdığı bir başka önemli isim oldu…