Türkiye Ragbi Federasyonu’ndan yapılan son açıklamaya göre ülkemizde korumalı futbolun profesyonel düzeydeki iki organizasyonu olan Kulüpler 1. ve Kulüpler 2. Ligi’nde 2018 Sezonu 23-24 Şubat tarihli hafta sonunda başlayacak.

Sezon öncesi lige son başvuru tarihi 31 Ocak olarak belirlenirken sezonun fikstürü ise 3 Şubat Cumartesi günü çekilecek. Fikstür çekimi yapıldıktan sonra yeni sezon programına sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sezonun açılış tarihini bildiren habere takiben yine federasyonun resmi internet sitesi üzerinden Korumalı Futbol Teknik Kurulu 2018 kararları da yayınlandı. 38 maddeden oluşan kararlara buradan ulaşabilirsiniz.

Lisanslama, Yabancı Oyuncu Statüsü, Lig Yapısı ve Finaller, Maç Günü Kararları gibi alt başlıklara sahip olan Teknik Kurul Kararları’nda, 2019 sezonundan itibaren Kulüpler 1. Ligi’nde mücadele eden ekiplere getirilecek 19 Yaş Altı programı kurma yükümlülüğü göze çarptı.

Buna ek olarak uzun süredir gündemde olan üçüncü ligin de 2019 sezonunda kurulma planının resmen ilan edildiği kararlarda düşme-yükselme statüsüne getirilen play-out maçı da dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki bundan böyle, 1. Ligi yedinci sırada bitiren takım ile 2. Ligi ikinci sırada bitiren takım play-out maçı oynayacak; 1. Lig sonuncusu direk lig düşerken 2. Lig şampiyonu da direk lig atlayacak.