Off-season’da kadrosuna Tom Brady, Rob Gronkowski ve LeSean McCoy gibi superstar’ları ekleyen Tampa Bay Buccaneers şimdi de Jacksonville Jaguars’tan ayrılan Leonard Fournette’i transfer ettiğini duyurdu.

NFL’in en iyi running back’leri arasında gösterilen Leonard Fournette, geçtiğimiz günlerde takımı Jacksonville Jaguars tarafından serbest bırakılmıştı. Takımdan kesildikten kısa bir süre sonra bir diğer Florida takımı Tampa Bay’in teklifine ‘Evet’ diye Fournette, hali hazırda NFL’in en iyi hücumları arasında gösterilen Bucs’ı rakipler için iyice korkutucu bir seviyeye getirmiş oldu.

Fournette’in Buccaneers ile olan kontratının bir yıllık 3.5 milyon dolar değerinde olduğu açıklanırken, bu miktarın iki milyon dolarının garanti olduğu, devamının ise performansa dayılı primlerden oluştuğu açıklandı.

25 yaşındaki Leonard Fournette’in iki takımdan daha teklif aldığı ancak Tom Brady önderliğindeki Tampa Bay Buccaneers’ı şampiyonluk şansı için tercih ettiği belirtildi. Yıldız oyuncu böylece yeniden yapılanan ve ligin alt sıralarında yer alması beklenen bir takımdan, şampiyonluğun en büyük favorilerinden birine geçiş yapmış oldu.

NFL tarihinin en çok şampiyonluk yaşamış quarterback’i Tom Brady, Brady’nin Patriots’taki en önemli silahı tight end Rob Gronkowski, tecrübeli yıldız RB LeSean McCoy, ligin potansiyelli genç oyuncuları arasında gösterilen RB Ronald Jones ve TE O.J. Howard, superstar wide receiver Mike Evans ve yükselen yıldız WR Chris Godwin’den oluşan Tampa hücumu, Fournette’in de takıma katılmasıyla iyice ligin en heyecan veren takımı haline gelmiş durumda.

Savunma kısmında ise hali hazırda kadrosunda pozisyonların en iyileri olarak gösterilen Shaq Barrett, Ndamukong Suh ve Jason Pierre-Paul gibi isimleri bulunduran Bucs’ın, dev transfeleri sonrası tarihindeki ikinci şampiyonluğuna ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz…