Los Angeles Chargers, hücum takımının en önemli ismi Keenan Allen’ın kontratını dört yıllığına uzattı. Chargers’ın yıldız wide receiver’a yıllık 20 milyon dolardan toplam 80 milyon dolar vereceği belirtildi.

Bu dev kontrat Keenan Allen’ı NFL’in en çok kazanan ikinci wide receiver’ı yaptı. Zirvede ise halen yıllık 22 milyon dolarlık maaşı ile Atlanta Falcons’ın yıldızı Julio Jones bulunuyor.

UC Berkeley çıkışlı olan Keenan Allen, geçtiğimiz sezon 1,119 yard pas yakalamış ve sezonu altı TD pası yakalayarak tamamlamıştı. Üç yıldır 1,100 yard barajını geçen tecrübeli oyuncu, bu üç yılda her sene altı TD pası yakalamış ve sezonların her birinde Pro Bowl olmayı başarmıştı.

2016 sezonun başında çapraz bağlarını koparıp sezonun ilk maçından yılı kapatan yıldız oyuncu, bu sakatlığından eksinden daha iyi olarak dönmüş ve herkesin takdirini kazanmıştı.

2013 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Keenan Allen, son yıllarda Chargers’ın sembol isimlerinden biri haline girerken, ligdeki sekizinci sezonuna girecek olmasına rağmen halen 28 yaşında olmasıyla önümüzdeki uzun yıllar boyunca zirvede kalmaya aday gözüküyor.

Bu sezon QB pozisyonunda yıllardır takımın liderliğini yapan Philip Rivers ile yollarını ayırıp yola Tyrod Taylor ve çaylak Justin Herbert ile devam etme kararı alan Chargers’ta, hücumun eski gücünü koruyabilmesi için Keenan Allen’dan çok şeyler bekleniyor…