NFL, Tennessee Titans ile Pittsburgh Steelers arasındaki maçın bu hafta oynanmayacağını açıkladı. Bu eşleşme COVID-19 yüzünden ertelenen ilk NFL maçı olarak tarihe geçti.

Çarşamba günü yapılan testte bir Titans oyuncusunun ve kulüp görevlisinin COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını ve NFL’in maçı sezon içinde farklı bir tarihe atayacağını açıklandı. Daha sonra Titans’ta dört oyuncunun daha testinin pozitif çıktığı açıklandı.

NFL, yaptığı açıklamada “Maçı erteleme kararı; oyuncuların, koçların ve saha içindeki personellerin sağlığı ve güvenliğinden emin olunması içindi. Gelecek bir duyuruya kadar Titans tesisi kapalı olacak ve oyuncular bireysel aktivitelerine devam edecek” ifadelerine yer verdi.

NFL, Çarşamba günü yaptığı açıklamada maçın Pazartesi veya Salı günü oynanmasını umduklarını belirtmişti. Yeni pozitif test sonuçlari ligin ciddi önemler almasına neden olurken maçın yedinci haftada oynanmasına karar verildi. Dördüncü hafta Pittsburgh Steelers ve Tennessee Titans’ın bay haftası olarak tayin edilirken, yedinci haftadaki Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens maçı, sekizinci haftaya alında. Yedinci hafta ise Ravens’ın bay haftası olarak belirlendi.

Yeni eklenen pozitif vakalar ile beraber toplamda Titans’ta toplam beş oyuncu ve altı personelin testlerinin pozitif olduğu açıklandı.

Titans koçu Mike Vrabel, COVID-19 ‘un bulaşıcı bir hastalık olduğunu bu yüzden testin pozitif çıkmasında kimsenin suçlu olmadığını belirtti. Kulübün, COVID-19 protokollerini ihlal etmeleri durumunda oyunculara para cezası veme hakkının olduğunu ancak Ian Rapoport şu ana kadar kimseye ceza uygulanmadığını belirtti. Böylece bu da Titans’ın, hiçbir üyesinin protokolü ihlal etmediği belirtildi.

Titans, Vikings ile oynadığı maçtan sonra en yeni pozitif vakalarını duyurmuştu. Her iki kulüpte tesislerini bu hafta kapatmışlardı. Minnesota tarafında herhangi bir pozitif vaka çıkmamasının ardından tesisler Perşembe günü açıldı. Ayrıca, önlemleri artırdıkları ve en hızlı sonuç veren “point of care” testlerini tesise girmeden önce herkese uygulanacağı aktarıldı. Vikings, çalışmalara Perşembe öğlen yaptığı antrenmanla başladı öte yandan Texans maçının Pazar günü oynanmasına karar verildi.

Diğer taraftan Steelers, bu haftayı bay olarak kullanmayacağını bu nedenle Perşembe günü antrenmanlara başladığını açıkladı.

NFL ve NFLPA tarafından oyuncuları ve personelleri olabildiğince sağlıklı tutmaya yardımcı olabilmek için bazı katı protokoller uygulamaya koyuldu. Ancak herkesin de gözlemlediği gibi, virüs yayılmaya başladığı an tekrar kontrol altına almak çok zor…