Tennessee Titans, bir süredir Atlanta Falcons’tan ayrılacağını dillendiren Julio Jones’u kadrosuna kattı! Titans, yıldız wide receiver için Atlanta’ya 2022 NFL Draftı ikinci tur ve 2023 NFL Draftı dördüncü tur seçim haklarını gönderirken, Jones’un yanında bir de 2023 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkını aldı.

NFL’in en iyi wide receiver’ı arasında gösterilen Julio Jones’un yüksek maaşı sebebiyle bu off-season’da Falcons’tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Titans bu takas ile birlikte Jones’un bu yılki 15.3 milyon dolarlık maaşını ve sözleşmesinin kalan iki yılını salary cap’ine eklerken, Falcons’ın bu takas sonrası salary cap’ine 7.75 milyon dolarlık dead money yansıdı.

Buna rağmen Falcons’ın Jones’un dev kontratından kurtulması ile birlikte bu yıl draft ettiği oyuncularla sözleşme imzalanmasının önü açılmış oldu. Hatırlanacağı üzere Falcons, 2019 yılında Julio Jones ile üç yıllığına 66 milyon dolara kontrat uzatarak yıldız oyuncuyu ligin en çok kazanan WR’ı yapmıştı.

2011 NFL Draftı’nın altıncı sırasından seçildiğinden beri 10 sezondur Atlanta Falcons forması giyen Julio Jones, bu süreçte takımın sembol isimlerinden biri haline gelmiş ve yıllar yılı NFL’in en iyi wide receiver’ları arasında gösterilmişti. Yedi defa Pro Bowl ve üç defa All-Pro olma onur yaşayan Julio Jones, bu sezonun yedisinde 1,100 yard barajını geçmiş, iki defa ligin pas yardı yakalama lideri olmuştu.

Şu andan itibaren Falcons hücumunda Julio Jones’un boşluğunu 2018 NFL Draftı’nın ilk turundan seçilen Calvin Ridley’nin doldurması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon 1,370 yard tutan Ridley performansıyla artık takımın birinci receiver’ı olacağının sinyallerini vermişti. Ancak sürekli ikili sıkıştırmaları üzerine çeken Julio Jones’un yokluğunda Ridley’nin aynı performansı gösterip gösteremeyeceğini ise zaman gösterecek.

Öte yandan halihazırda iki yıldır playoff yapan ve çoğu otorite tarafından NFL’in en iyi running back’i olarak gösterilen Derrick Henry’e sahip olan Tennessee Titans, Julio Jones gibi bir superstarı kadrosuna katmanın mutluluğunu yaşıyor.

2019 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçtiği wide receiver’ı A.J. Brown’ın iki yıldır adım adım ligin en iyi WR’ları arasında yükselmesini izleyen Titans, 32 yaşındaki Julio Jones’un da takıma katılmasıyla ligin en korkutucu pas hücumlarından biri haline şimdiden gelmiş durumda. Geçtiğimiz sezon 33 touchdown pası atarak kariyerinin en iyi yılını geçiren quarterback Ryan Tannehill’in performansının da Julio’nun gelişi sonrası artması bekleniyor.

Titans’ın iki yıldır yaklaştığı Super Bowl hedefine bu yıl Julio Jones’un gelişi ile birlikte ulaşıp ulaşamayacağını ise hep birlikte göreceğiz…