Üniversite yıllarında asıl branşı atletizmken Amerikan futbolu da oynayan wide receiver Marquise Goodwin, 2013 yılı draftı’nda Buffalo Bills tarafından üçüncü turda seçilmişti. Bills, atikliği ve hızıyla Goodwin’in hücum ve özel takımlar için Percy Harvin tarzı bir silah olduğunu düşünmüştü.

Goodwin, ligde forma giymeye başladıktan sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sadece 24 maçta oynayabilmiş ve 20 pas yakalamıştı. 2015 sezonunun bitiminden bu yana ise kendisi, 2016 Rio Olimpiyatları’nda uzun atlama dalında yarışmak üzere hazırlanıyor. Ayrıca Bills’in genç wide receiver’ı şu an için bu dalda olimpiyatların favorisi olarak görülüyor.

Goodwin’in atletizmi para için yapmadığı ortada ancak futbol ve atletizmin her ikisinden de eşit miktarda para kazanması durumunda hangi sporu seçeceğini de belli etmiş.

Facebook’ta gerçekleştirilen soru-cevap yayınında genç wide receiver’a bu soru sorulduğunda “Kesinlikle atletizmi seçerim. Futbol, hayatımı ileriye taşıyabilmem için bana sunulan bir fırsattı, hayata sağlam bir başlangıç yapabilmek ve aileme daha fazlasına ihtiyaç duymayacakları bir hayat sunabilmem için kullandığım bir fırsat. Atletizmin bana bunları sunamayacağını düşünüyorum. Futbolda kazandığım para ve sunulan imkanların atletizmle geleceğini bilsem, atletizme ağırlık verirdim.” açıklamalarında bulundu.

2013 yılında draft edildikten sonra Goodwin, Bills ile dört yıllığına, 600.000 doları garanti olmak üzere 2.85 milyon dolarlık bir çaylak kontratı imzalamıştı. Atletizmde bu parayı kazanmak tabii ki imkansız değil ancak oldukça zor. Goodwin’in atletizm konusunda futbola göre daha yetenekli olduğu su götürmez bir gerçek. NFL kariyerini bir kenara koyarak, olimpiyatlara hazırlanması da bunun önemli bir kanıtı niteliğinde.

25 yaşındaki wide receiver’ın, olimpiyatların sona ermesiyle futbol sahalarına geri döneceğini açıklamasıyla, Bills de Goodwin’in önümüzdeki sezon kendi hücum takımına bir etki yaratması adına umutlanmış durumda. Buna karşın, takıma ne kadar yardımcı olabileceği ise halen akıllarda bir soru işareti. Bakalım Goodwin, kendisinden beklenildiği üzere altın madalyayı kazanıp sonrasında NFL’deki şanssızlığını kırıp güzel bir sezon  geçirebilecek mi?