NFL’in eski yıldızlarından birisi olan ve 15 sezonluk kariyerinin büyük bölümünü Cincinnati Bengals formasıyla geçiren wide receiver Chad Johnson, hazırlık kampı süresince Browns’da asistan koç olarak görev yapacak. Eski bir NFL oyuncusunun koç olması tabii ki ilginç bir olay değil ama Johnson, bu süreçte hiç alışılmadık bir yol izledi.

Bir zamanlar soy adını forma numarası 85’in İspanyolcası “Ocho cinco” ile değiştiren ve NFL’de büyük sansasyon yaratan Johnson, Benglas’dan eski koçu ve bu off-season’da Browns’un başına geçen Hue Jackson’ın altında çalışmak için twitter üzerinden çalışmalara başlamıştı. Attığı tweet’lerle Jackson’dan sürekli iş isteyen Johnson, sonunda amacına ulaştı. İşte, Johnson Twitter üzerinden yürüttüğü üç aylık “iş isteme” süreci:

Johnson, ilk olarak bundan tam üç ay önce, 10 Mart’ta, Cleveland Browns’un resmi hesabına tweet atarak bu isteğini takıma iletmişti:  “Hue’ya sorar mısınız, acaba gelip receiver’larla çalışabilir miyim? Teşekkürler.”.

Ancak bu ilk tweet’inden beklediği cevabı alamayan eski yıldız, hiç hesapta yokken 11 Temmuz’da konuyu bir kez daha gündeme getirdi ve ilgili tweet’inde “Hue’ya, Hazırlık kampında receiver’ların asistan koçu olarak çalışıp çalışamayacağımı soracağım. Cevabı, en kötü ne olabilir ki?” ifadelerini kullandı.

Tweet’lerken bir yandan da menajeri aracılığıyla da lobi çalışmalarını sürdüren Johnson, nihayet umduğu cevabı aldı ve mutlu haberi yine twitter üzerinden verdi: “Hue Jackson ne harika biri. 28’inde Cleveland’da görüşürüz, bu sefer tecrübelerimi aktaracağım.” Cleveland Browns’un resmi internet sitesi de daha sonra haberi doğruladı ancak Johnson’un Browns çatısı altında resmi olarak çalışmayacağını belirtti.

Kariyerinin ilk 10 sezonunu Bengals’da geçiren Johnson, 2004-2006 yılları arasında Hue Jackson ile birlikte çalışmıştı. Chad Johnson, Marvin Lewis’in takımın koçu ve Hue Jackson’un wide receiver antrenörü olduğu dönemde gayet başarılı bir performans göstermiş ve altı kez Pro Bowler seçilmeyi başarmıştı.

2006 yılı playoff ilk turunda Pittsburgh Steelers ile oynanan mücadelenin devre arasında Johnson’un, Hue Jackson ile yumruk yumruğa kavga ettiği iddia edilmiş olsa da taraflar olayı inkar etmiş ve sonradan iş tatlıya bağlanmıştı. Sonuç olarak Johnson, 2010 sezonunda kadar Bengals forması giymeye devam etmişti.

İşe biraz da Johnson’ın koçluk kariyerine başlayacağı Browns tarafından bakarsak, takımın receiver kadrosunun şu anda hiç de açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Nitekim bu ünite, başını 2016 draft’ı ilk tur seçimi Corey Coleman’ın çektiği bir çaylak grubu, quarterback’ten receiver’a devşirilen Terrelle Pryor ve de isimleri çok bilinmeyen veteran oyunculardan oluşuyor. Yani Johnson fazla umutlanmasın. Çünkü bu kadroya değil kendisinin; Jerry Rice, Terell Owens ve Calvin Johnson’ın tecrübesini toplayıp versen bile adam olmaz.

Ancak şu da bir gerçek ki, Johnson’un twitter üzerinden yaptığı çalışmaların sonuca ulaşması, iş başvurularının bile sosyal medyadan yapılmasının başlangıcı olabilir. Belki biz de NFL’de iş bulmak için şansımızı twitter’dan deneyebiliriz…