Pazar günkü Miami Dolphins karşılaşmasında sakatlanan yıldız quarterback Ben Roethlisberger, menisküsündeki problem sebebiyle geçtiğimiz günlerde dizinden ameliyat geçirdi. Bu ameliyata kadar Big Ben’in durumu belirsizliğini koruyordu ancak ameliyatla birlikte Pittsburgh Steelers için bu sakatlığın vehameti de ortaya çıktı.

Dolphins maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle önce sahayı terk eden sonrasında ise karşılaşmayı Steelers lehine çevirmek için tekrardan takımın başına geçmesine rağmen mağlubiyete engel olamayan Roethlisberger, dört hafta ile altı hafta arası takımını yalnız bırakacak. Böylece Steelers, en erken 20 Kasım’da oynayacakları Cleveland Browns karşılaşmasında Big Ben’e kavuşabilecek.

Big Ben, durumunun netlik kazanmasının ardından verdiği demecinde bu sakatlığının bir öncesi olduğuna işaret ederek “Doktorlar dizimin iyi durumda olduğunu ancak geçtiğimiz sezon St. Louis maçında aldığım darbenin izlerini halen taşıdığını söylüyorlar.” derken “Bu sebeple, bu sakatlık beni klasik bir menisküs yırtığından daha uzun bir süre için sahalardan uzak tutabilir.” açıklamasını yaptı.

Roethlisberger, geçtiğimiz sezonki St. Louis Rams maçında dizinden sakatlanmış ve bu sakatlığı tecrübeli oyun kurucu için dört maça mal olmuştu. Ancak görünen o ki, Rams karşısında yaşadığı talihsizliğin bedeli sadece o dört maçla sınırlı değilmiş.

Yıldız quarterback’in yokluğunda ise muazzam yeteneklere sahip Steelers hücumunu Landry Jones yönetecek ve Jones, bu sezon ilk 11’deki ilk sınavını şampiyonluk adayı New England Patriots karşısında verecek.

Öte yandan Steelers’ın, Patriots ile oynanacak maçın ardından bye haftasına girecek olması da Jones’un işini pek de kolaylaştırmayacağa benziyor, çünkü bye haftasını takiben Pittsburgh ekibini division’daki en önemli rakiplerden Baltimore Ravens’a ve sezonun flaş ekibi Dallas Cowboys’a karşı oynayacağı iki dev karşılaşma bekliyor.

Geçtiğimiz sezon Big Ben’in sakatlığında iki maça ilk 11’de başlayan Jones, Cleveland Browns karşısında takımını galibiyete taşırken Kansas City Chiefs maçında ise Steelers’ın sahadan zaferle ayrılmasını sağlayamamıştı.