Titans’ın Pazar günü, belki takımı ile son maçına çıkan Chris Johnson ‘ın bir touchdown  ile süslediği 127 yardlık oyunu ile Houston Texans’ı 16-10 yendiği maç sonrası, Tennessee Titans koçu Mike Munchak, 2014’ü de takımın başında kalmayı hakkettiğini iddia edebilir.

Ard arda kaybettikleri 14 maç sonrası en dibe demir atan Houston Texans’da ise takımın sahibi Bob McNair ise Mayıs’taki NFL Draftı’nda birinci sıradan kimin seçileceğine karar verecek yeni koçunu aramaya başlamalı…

Titans iç sahadaki beş maçlık galibiyet hasretine son verirken aynı zamanda Eylül’den beri ilk kez üst üste maç kazanmış oldu. Rob Bironas, takımına biri sezon rekoru (55 yard) olmak üzere üç  alan golü kazandırdı. Titans’ın dört top kaybından kazandığı 10 sayıda linebacker Akeem Ayers’ın zorladığı bir fumble ve kaptığı bir pas da etkili oldu.

Houston Texans ise bitime 66 saniye kala hala maçı kazanabilecek durumdaydı ama  Matt Schaub’un yüksek pasında pası kapan Michael Griffin buna mani oldu.

Titans’ın yıldız running back’i Chris Johson, ikinci çeyrekteki 23 yardlık koşusu ile ilk altı sezonunun hepsinde 1000 yard ve üstü koşan tarihteki altıncı oyuncu oldu (öncekiler: Barry Sanders, Curtis Martin, LaDanian Tomlinson, Eric Dickerson ve Corey Dillon). Ancak 2009’da 2,006 yard koşan Johnson, seneye sekiz milyon dolara oynayacak, bu sezon sadece ikinci kez bir maçta 100 yard ve üstü koşan bir oyuncu için bu bedel biraz fazla gelebilir.

Öte yandan Jonathan Grimes‘in de Aralık ayı içinde ilk 11’e girmesiyle bu sezon beşinci running back’ini izlediğimiz Texans, sonuncu bitirdikleri bu sezonu artık unutup 2014 için plan yapmaya başlayabilir.

Yazan: Onur Özkol