Cincinnati Bengals, oyun kurucusu Andy Dalton’ın altı yıllığına 115 milyon dolarlık bir kontrat ile uzatarak başarılı oyuncuyu NFL’in en çok kazanan quarterback’leri arasına soktu. Bazı taraftarlarca kol gücü ve playoff’lardaki kötü performansları yüzünden sıkça eleştirilen Dalton, üç yıllık NFL kariyerinde her sezon takımını playoff’lara taşıması ile Bengals’ın sahibi Mike Brown’ın gözüne girmiş gözüküyor.

Halen gelişmeye açık olan 27 yaşındaki Andy Dalton, ayrıca NFL tarihinde ilk üç sezonunda efsanevi quarterback’ler Dan Marino ve Peyton Manning’in ardından en çok touchdown pası atan oyuncu olma unvanına sahip.

Andy Dalton’ın alacağı 115 milyon doların San Francisco 49ers’ın Colin Kaepernick’e verdiği gibi performans bazlı olması ve düşük bir miktar garanti para içermesi bekleniyor.

Dalton’ın her ne kadar eleştirilen yönleri olsa da her sezon performansının biraz daha üstüne koyması ile birlikte Cincinnati Bengals’ın geleceği parlak gözüküyor. Hücumda A.J. Green, Marvin Jones ve Giovani Bernard gibi genç yıldızlara sahip Bengals’ın bu sezon özlediği playoff galibiyetine kavuşup kavuşamayacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Yazan: Kaan Özaydın