New York Giants’ın Washington Redskins’i 45 – 14’lük skorla sahadan sildiği Perşembe gecesi maçında, Ginats quarterback’i Eli Manning eski günlerine dönüş sinyali verdi. 117,5 quarterback reytingi ile oynayan Eli, 39’da 28 isabet, 300 yard pas, dört TD ve bir touchdown koşusu ile maçı tamamlarken, gecenin yıldızı oldu. Çok başarılı bir maç çıkaran hücum hattı ile üç TD yapan tight end Larry Donnell’in de bu başarılı sonuçta emeği olduğunu unutmamak lazım.
Sezon başında Giants ofansının başına getirilen hücum koordinatörü Ben McAdoo’nun oynatmaya çalıştığı “West Coast Offense” ile performansını arttırmayı düşündüğü Eli Manning, nihayet dördüncü maçında kendini yeni sisteme adapte ederek iyi bir performans ortaya koymaya başladı.
Eli Manning’in karşısında oynayan geçen haftanın yıldızı Redskins QB’si Kırk Cousins ise kâbus gibi bir gece yaşadı. Kirk Cousins, 257 yard pas atarken bir TD pası ve dört interception yaparak takımın yenilgisinde önemli bir pay sahibi oldu. Couins, bir de fumble yaptı.

NFL’in en zayıf halkası olarak gösterilen NFC East grubunda Giants, oynadığı göz kamaştırıcı oyunla dikkatleri üzerine çekerken sakatlıktan önümüzdeki hafta sahalara dönecek olan çaylak wide receiver Odell Beckham, iki haftadır 100 yard barajını aşan  Victor Cruz ve parlayan tight end Larry Donnell ile Philadelphia Eagles’ı oldukça zorlayacak gibi gözüküyor.
Yazan: Haluk Onaran