New York Jets sezona en önemli oyuncularından birinden eksik başlamak zorunda. NFL Perşembe günü defensive tackle Sheldon Richardson’ın NFL’in bağımlılık yaratan madde kullanımı ile ilgili ilke ve programını ihlal etmesinden dolayı 2015 sezonunun ilk dört maçında cezalı olacağını duyurdu.
Richardson ancak takımının dördüncü hafta mücadelesi olan Miami Dolphins karşılaşmasından bir gün sonra, yani 5 Ekim tarihinde takımına geri dönebilecek. Yıldız oyuncu sezon öncesi yapılacak tüm antrenmanlara ve hazırlık maçlarına katılabilecek.
Jets koçu Todd Bowles, Richardson’ın aldığı cezayı “Hem Sheldon hem de takım için hayalkırıklığı” olarak tanımladı ancak oyuncuya destek olacaklarını ve geri döndüğünde tekrar kucak açacaklarını, bu süre zarfında da yeni sezon hazırlıklarına eskisi gibi devam edeceklerini söyledi.
2013 yılının en iyi çaylak defans oyuncusu seçilen Sheldon’ın yetenekli Jets defans hattında bu sezon ana dişli olması bekleniyor. Onun yokluğunda, 2015 NFL Draft’larında birinci tur altıncı sıradan seçilen Leonard Williams için beklenenden daha erken sorumluluk almak icap edebilir.

 

Yazan: Onur Özkol