Green Bay Packers’ın, Thanksgiving(Şükran Günü)’de Chicago Bears’ı konuk ettiği karşılaşma oldukça özel anlara sahne oldu ve takım, efsane quarterback’i Brett Favre’ın dört numaralı formasını emekliye ayırdı.

Yine aynı karşılaşmada, 2014 yılında kalp krizi ve benzeri ciddi sağlık sorunları yaşayan 81 yaşındaki bir diğer Packers efsanesi Bart Starr da Lambeau Field’a çıktı ve hem Favre’ı hem de Packers taraftarlarını selamladı.

Kariyerinin tam 16 yılını Packers’ta geçiren ve bu süre içerisinde üç kez NFL MVP’si olan bir kez de Packers’ı şampiyonluğa taşıyan Favre, 2008 yılında takımdan ayrılmış ve daha sonra üç sezon boyunca New York Jets ve Minnesota Vikings formaları giyip 2010 yılında emekli olmuştu.

2008 yılında Packers’tan ayrıldıktan sonra, takım ve taraftarlarla arası iyiden iyiye bozulan ancak Lambeau’ya dönüşü ile birlikte taraftarların gönlünde tekrardan taht kuran efsan quarterback Favre, karşılaşmanın arasında taraftarlara seslendi ve “Biliyorum hızlı olmam lazım, ancak bugün Şükran Günü ve müteşekkir olmamız gereken birçok şey var.” derken “Öncelikle Tanrı’ya sonrasında aileme, takım arkadaşlarıma, Packers organizasyonuna ve en önemlisi de siz taraftarlara şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Böylelikle Favre, Packers tarihinde(Starr, Tony Canadeo, Dun Hutson, Ray Nitschke ve Reggie White’ın ardından) forması emekliye ayrılan altıncı oyuncu oldu.

Favre ve Starr’ın, Lambeau’daki tarihi buluşmasını aşağıdaki vine’da izleyebilirsiniz.