NFL Media’dan Michael Silver’ın haberine göre Indianapolis Colts, tecrübeli oyun kurucu Matt Hasselbeck ile yollarını ayırma kararı aldı. Hasselbeck, geçen sezon Andrew Luck’ın sakatlanmasıyla forma şansı bulmuş ve çok daha kötü olabilecek bir sezonu sekiz galibiyet ile tamamlamayı başarmıştı.

Şu anki kadrosunda, Andrew Luck’ın yedeği olarak Josh Freeman’ı bulunduran Colts’un, önümüzdeki sezona Freeman’a güvenerek girmesi mümkün değil. Geçen sene FXFL olarak adlandırılan acemi liginde forma giyen Freeman, önce Andrew Luck’ın sonra da Hasselbeck’in sakatlanmasıyla son çare olarak Colts kadrosuna dahil olmuştu. Kariyerine 2009 senesinde ilk raund’da draft edilerek başlayan Freeman, kendisinden bekleneni asla veremedi ve adını NFL tarihine bir başka hayal kırıklığı olarak yazdırdı.

Seneye 40 yaşına girecek Hasselbeck , yaşıtlarına oranla geleceğe nispeten daha umutlu bakabilir. Normalde 40 yaşındaki bir oyun kurucu kendisine takım bulmakta çok zorlanabilir ancak tecrübeli oyun kurucu,  Luck’ın yokluğunda Colts forması ile toplam 1690 yard touchdown pası oyunu yaparken dokuz kez de touchdown pası atmayı başardı ki bunların yanında sadece beş top kaybı yaptı.

Hasselbeck, bu performansıyla ligin kaliteli yedeklerinden biri olduğunu gösterdi. Öte yandan Hasselbeck, sadece sahaya çıktığı zaman gösterdiği performansla değil, bench’te sırasını beklerken gösterdiği liderlikle de adından söz ettirse de seneye oynamak isteyip istemediğiyle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Geçen senenin en önemli oyuncularından biri olan Hasselbeck ile yolları ayıran Colts, bakalım Luck’ın yedeği olarak kimi kadrosuna katacak?