NFL’de yeni sezonun başlamasına saatler kala, yıldız oyuncusunun kontratını uzatan bir başka takım da Denevr Broncos oldu ve sezonu Carolina Panthers karşısında açmaya hazırlanan son şampiyon, wide receiver Emmanuel Sanders’ı 33 milyon dolara üç yıl daha renklerine bağladı.

Off-season döneminde Super Bowl 50 MVP’si Von Miller’a verdiği kontratla outside linebacker’ı NFL tarihinin gelmiş geçmiş en çok kazanan savunma oyuncusu yapan ve bir diğer linebacker’ı Brandon Marshall’ın kontratını da dört yıllığına uzatan Broncos, böylece son yıllarda hücumun en kilit isimlerinden birisi olan Sanders’ı da takımda tuttu.

Broncos’un efsane quarterback’i ve şu andaki genel menajeri John Elway, Sanders ile yeniden anlaşmalarından duyduğu mutluluğu Twitter üzerinden kullandığı “Sanders, bu oyunu büyük bir adanmışlıkla oynuyor ve biz de onun bu rekabetçi tavrından oldukça memnunuz.” ifadeleri ile açıkladı.

Kadrosunda Sanders ile birlikte Demaryius Thomas’ı bulunduran Broncos, son iki sezondur 1000 yard’lık reception barajını geçen iki wide receiver’a sahip olarak NFL tarihinde eşine az rastlanır cinsten bir başarıya imzasını attı.

Wide receiver’lar iyi güzel de, onların elde ettikleri istatistiklerde en önemli paylardan birisi de topu kimin attığı ve bildiğiniz üzere Broncos, sezona Trevor Siemian gibi NFL’de daha önce tek bir pas dahi atmayan bir quarterback’le çıkacak.

Buna rağmen, şu da bir gerçek ki Sanders ve Thomas, Broncos hücumunda özgül ağırlığı en fazla olan oyuncular ve takım, neredeyse bütün oyun planını bu ikili üzerine kuruyor. Öyle ki, Peyton Manning’in kariyerindeki en kötü oyunu oynadığı geçtiğimiz sezonda bile bu isimler, 1000 yard’ın üzerine çıkmayı başardı. Neden bunu Simean’la da başaramasınlar ki?