Baltimore Ravens taraftarının en çok sevdiği isimlerden biri olan running back Justin Forsett, sezonun ilerlemesiyle birlikte eski performansından uzak kalmış ve bunun sonucu olarak da koç John Harbaugh’un gözünden düşmüştü. Ravens yönetimi de beklenen hamleyi yaparak Forsett ile yollarının ayırma kararı aldı. Sözleşme, henüz resmi olarak feshedilmemiş olsa da işin resmiyete dökülmesi artık an meselesi.

Salı günü attığı Tweet’te “Baltimore’un kalbimde her zaman özel bir yeri olacak. Yıllardır gösterdiğiniz harika destek için teşekkürler, sizleri seviyorum.” ifadelerini kullanan Forsett, bu ayrılığın karşılıklı olduğunu takımın internet sitesinde de belirterek “Buradaki fırsatların sonlandığını hissediyorum. Kariyerimin bu noktasında kenarda oturmak değil oynamak istiyorum.” dedi.

2014 yılında Jacksonville Jaguars’dan transfer edilen Forsett, Ray Rice’ın önce ceza alması sonrasında da takımdan atılmasıyla forma şansı bulmuş ve bu şansı çok iyi değerlendirmişti. Rice’ın cezasından sonra yıkılan taraftarların yüreğine, gösterdiği başarılı performanslarla su serpen ve Rice’ı unutturan Forsett, o sezon hem Pro Bowl’a seçilmiş hem de taraftarın da en çok sevdiği isimlerden biri olmuştu.

Geçtiğimiz sezon ise beklentilerin altında kalmış ve Ravens running back kadrosunun güçlenmesiyle 2016 sezonu öncesi takım tarafından serbest bırakıldı. Bu hamleden yalnızca birkaç gün sonra Ravens, her ne hikmetse Forsett ile yeniden anlaştı.

Buna rağmen Forsett, bu sezonda da istenilen düzeye çıkamadı ve son olaraki Ravens’ın Oakland Raiders’a yenildiği dördüncü hafta mücadelesinde bench’ten kalkmadı. Forsett, böylece Ravens kariyerini de 1907 yard ve 10 touchdown ile tamamlamış oldu. 2008 yılında Seahawks tarafından yedinci turda draft edilen tecrübeli oyuncu, bundan böyle kariyerindeki altıncı durağını aramaya başlayacak.

Özellikle 30 yaşını geçen running back’lerin performanslarında ciddi bir düşüş olduğunu bilen Ravens yönetimi, Forsett ile yollarını ayırarak kadrosunu gençleştirme yoluna gitti. Şu anda elinde Terrance West’i ve Javorius Allen’ı bulunduran koç Harbaugh, sezon hazırlıkları sırasında sakatlanan çaylak running back Kenneth Dixon’ı da sabırsızlıkla bekliyor. Bu sene dördüncü turda seçtikleri Dixon, kendisinden beklenen performansı gösterebilirse formayı West’ten kapıp Forsett’i kolaylıkla unutturabilir.