New Yok Jets’i 33-0 gibi farklı bir skor ile geçip yedinci maçında yedinci galibiyetini alan son şampiyon New England Patriots, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Wide receiver grubu sakatlıklarla boğuşan ekip, Atlanta Falcons’tan Mohamed Sanu’yu kadrosuna katmayı başardı.

New England Patriots’ın Sanu karşılığında 2020 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkını verdiği açıklandı. Takas sonrası ise Patriots’ın aynı zamanda 2019 NFL Drafı sırasında Sanu için bir takas girişiminde bulunduğu ancak Falcons’ın o dönemde başarılı oyuncuyu göndermek istemediği yazıldı…

Pazartesi gecesi New York Jets’i savunmasıya domine edip yenen Patriots’ta, pas hücumunda James White yedi pas yakalamada 59 yard ile öne çıkan tek isim olmuştu. Sakatlıklarla boğuşan Josh Gordon ve Phillip Dorsett’in yokluğunda Brady’nin sezon ilerledikçe zorlanabileceği düşünülmeye başlanmıştı ki Bill Belichick’ten Sanu hamlesi geldi.

Ligin en güvenilir iki numaralı wide receiver’larından biri olan Sanu, dört sezon Cincinnati Bengals forması giydikten sonra geride bıraktığımız son dört yıldır Atlanta Falcons için mücadele ediyordu. Üç sezondur Julio Jones’un ardından Matt Ryan’ın ikinci opsiyonu olan tecrübeli oyuncu Calvin Ridley’nin yükselişi ve Falcons’ın 1-6 durumunda olmasından ötürü takımı için vazgeçilebilir isimlerden biri haline gelmişti.

Twitter’da yaptığı açıklamada Falcons sahibi Arthur Blank’e, koçu genel menajer Thomas Dimitroff’a, head koç Dan Quinn’e ve tüm organizasyona teşekkür eden 30 yaşındaki oyuncunun, Matt Ryan’dan sonra Tom Brady ile nasıl bir uyum sağlayacağını hep birlikte göreceğiz.

Şu an için Sanu’nun Patriots’a takas olması, Falcons’ın şimdiden yeniden yapılanmaya girdiğini, Patriots’ın ise dominant savunması ile birlikte hücumunu da güçlendirip, Super Bowl konusunda tekrardan ne kadar istekli olduğunu gösterdiği bir hamle olarak göze çarpıyor…