Yıldız running back Adrian Peterson, Vikings ile yedi yıllığına nikah tazeledi. Minnesota ekibi, Cumartesi günü yapılan açıklama ile sözleşmeyi duyururken sözleşmenin detaylarına göre Peterson’ın yedi yıllığına 36 milyonu garanti olmak üzere 100 milyon dolar alacağını açıkladı.

Peterson, Vikings’deki çaylak sezonunda 10,72 milyon dolarlık sözleşmesi ile ligde en çok çaylaklar sıralamasında birinci sıraya yerleşmişti. Yapılan anlaşma, NFL çevrelerinde Peterson’ın futbol hayatını Vikings’e adadığı yorumlarına sebep oldu.

All-Day lakaplı oyuncu basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu para bir çok adamın aldığı paranın toplamı, bunun anlamını ve yükünü biliyorum. Bu çok büyük bir yük olsa da kaldıracak güç ve kapasitedeyim, Takımıma yardımcı olmak için çok çalışıp maçlarda özveri göstermem gerek.” dedi.

Adrian Peterson 2007 yılında San Diego karşındaki maçta 296 yard’lık performansı herkesin adını duymasını sağlamış ve o sezon Pro Bowl seçilmişti. Yıldız oyuncu şuana kadar dört sezon arka arkaya Pro Bowl seçilme onuru yaşamış durumda.

Peterson’ın, Vikings tarihinde Robert Smith’in ardından 5,782 koşu yardı ile en çok koşu yardı yapan ve 52 koşu touchdown’ı ile Smith’in ardından en çok koşu touchdown’ı yapan oyuncu olarak 5.sezonunda Vikings tarihinde yerini alması bu anlaşmanın imzalanmasında önemli bir etken oldu.

Başarılı running back’in menajeri Ben Dogra, basına telefonla yaptığı açıklamada “Adrian, Vikings’de oynamayı seviyor ve içten içe bütün kariyeri boyunca Vikings’te oynamayı istiyor.” dedi.

Şuanda Vikings hücumunun en önemli silahı olan Adrian Peterson, Titans’ın yıldızı Chris Johnson ile birlikte NFL’in en iyi running back’i olarak gösteriliyor.

Yazan: Haber Servisi