St.Louis Rams head kouç Jeff Fisher, St.Louis’e tanıdık bir yüzü getiriyor. Rams, Tennessee Titans’tan ayrılan wide receiver Kenny Britt ile bu hafta bir yıllık bir anlaşma imzaladı. Britt, Jeff Fisher ile beraber Tennessee’de iki sezon çalışmıştı
Britt’in Rams ile anlaşması 2,9 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. 1,4 milyon dolar maaş ve 550,000 dolar garanti de sözleşmenin bilinen diğer detayları arasında.
Eylül ayından beri Britt’in Tennessee’ye dönemeyeceği çok açıktı. Sezon başında Titans onu takas etmeye hazırdı ve olaylar öyle bir noktaya geldi ki 25 yaşındaki wide receiver da 2013 sezonunun Tennessee’de geçireceği son sezon olduğunun farkına varmıştı ve 17 Eylül’de şöyle bir tweet atmıştı: “Görünüşe bakılırsa Titans, desteden Jared Cook kartını seçti ve bu sezon Titans için oynayacağım son sezon. O zaman hadi bu yılı iyi bitirelim”.
Britt’in tweet’inde bahsi geçen tight end Jared Cook ise Titans’da oynarken 2011’de dizinden sakatlanmış fakat 2012 sezonunda geri dönüp 45 pas yakalayarak kariyer rekorunu kırmıştı. Ne yazık ki, Brit
t geçen sezon Cook’un istatistiklerine yaklaşamadı bile.
Britt ve Titans’ın farklılıkları da Britt’i Tennessee hücumunun dışına itti. Britt, 2013 sezonunu 12 maçta 96 yard ve 11 pas yakalayarak bitirdi. Bu istatistik, Britt’in 2011 istatistiklerinden (3 maçta 17 top yakalama ve 289 yard) de daha kötüydü.
Kenny Britt, 2012 sezonunda 12 maçta yaptığı 775 yard ve dokuz touchdown istatistikleriyle tüm dikkatlerini üzerine çekmiş ancak daha sonra sakatlıklardan yakasını kurtaramamıştı. Şimdi ise başarılı oyuncu eski koçuyla birlikte, güzel günlerine geri dönmeye çalışacak.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya