Dallas Cowboys, St. Louis Rams’in takımdan kestiği defensive end Michael Sam’i takımın antrenman kadrosuna kattığını resmi olarak duyurdu.
Sam, başarılı NCAA kariyerinin ardından eşcinsel olduğunu açıklayan ilk NFL oyuncusu olarak tarihe geçmişti. 2014 NFL Draftı’nın son turundan St. Louis Rams tarafından draft edilen genç oyuncu, hazırlık maçlarında 2.5 sack yapmış ve başarılı performansına rağmen Rams’in aynı pozisyondaki yıldız oyuncuları sebebiyle kadroya girememişti.
St. Louis Rams’in savunma çizgi oyuncuları NFL’deki en geniş kadroya sahipken Michael Sam’in takımama girememesi normal olarak karşılansa da çoğu insan Sam’in takımdan kesilmesinin sebebinin cinsel tercihi olduğunu dile getirmişti.
Michael Sam, Rams tarafından takımdan kesildikten sonra iki gün boyunca hiçbir takım tarafından kadroya dahil edilmeyince serbest oyuncu olmuş. Ancak, savunmasında oldukça sıkıntıya sahip olan Cowboys, Sam’e bir şans vermeyi tercih etti.
Sam, konu ile ilgili olarak“Bunların hiçbiri önemli değil, Dallas’a (Cowboys) katılacağım için heyecanlıyım, sadece futbol oynamak istiyorum, memleketim olan eyalete dönmek heyecan verici.” derken, “Geçtiğimiz hafta adeta bir roller coaster gibiydi ama burada olduğuma memnunum. Bir Cowboy olmaya dört gözle bakıyorum, amacım takıma girmek.” diye konuştu.

 

Yazan: Kaan Özaydın