Salı günü New England Patriots ve Arizona Cardinals arasında yapılan takasta, Patriots’ın yıldız savunmacısı Chandler Jones, Cardinals kadrosuna dahil olmuştu. Herkes Patriots’ın savunmasının zayıfladığını iddia ederken head koç Bill Belichik, Jones’un yerine tecrübeli bir yıldızı takımına kazandırdı.

Cardinals ile yapılan takasın açıklanmasından kısa süre sonra netlik kazanan habere göre Patriots, sekiz sezondur St. Louis/Los Angeles Rams forması giyen Chris Long ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Long, Rams tarafından serbest bırakıldıktan sonra Atlanta Falcons ve Washington Redskins yetkilileriyle görüşmüştü.

2008 draftının ikinci sırasında Rams tarafından seçilen Long, sekiz yılda 54.5 sack’e imza atmış ve Rams’in kadrosunun en istikrarlı ve en başarılı ismi olarak göze çarpmıştı. Ancak Long, son iki sezondur yaşadığı sakatlıklar sebebiyle eski formundan uzak görünüyordu.

Rams tarafından serbest bırakıldıktan sonra, şampiyonluk yaşayabileceği bir takıma gitmek istediğini söyleyen Long, hedefine ulaşmış görünüyor. Draft edildiği günden beri savunma hattının yükünü sırtlamaya alışkın olan tecrübeli oyuncu, yeni takımında Rob Ninkovich’in liderliğindeki savunma hattının rotasyonunda görev alacak.

Yıllardır, şampiyonluğa aç tecrübeli isimleri kadrosuna katarak onlardan maksimum verimi alan Belichik, bir kez daha hedefi tam on ikiden vurdu. Daha önce Rodney Harrison, Junior Seau ve Darrelle Revis gibi isimlerle şampiyonluk yaşayan Patriots, bu sene de şampiyonluk yarışında Chris Long’dan beklenenin çok üstünde katkı alırsa şaşırmayın.