New England Patriots, üçüncü quarterback’i Jacoby Brissett’i ilk 11’de sahaya çıkarttığı karşılaşmada sezona çok iyi başlayan Houston Texans’ı 27-0’lık skorla sahadan sildi ve Tom Brady’siz geçen süreçte üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

Brady gibi bir efsaneden yoksun çıktığı sezona Super Bowl adayı Arizona Cardinals’ı yenerek başlayan Patriots, geçtiğimiz hafta Miami Dolphins karşısında da genç oyun kurucu Jimmy Garoppolo’yu sakatlığa kurban vermiş ve hafta boyunca kadrosuna hiçbir oyun kurucu katmayarak takımı, 2016 NFL Draftı üçüncü tur seçimi Brissett’e emanet etmişti.

Patriots tarihinde bir maça ilk 11’de çıkan ilk siyahi oyun kurucu olarak tarihe geçen Brissett de, Texans karşısında belki touchdown pası atamadı ama özellikle read option hücumlarındaki performansı ile 48 yard koşup bir de touchdown koşusu gerçekleştirerek, beklendiği gibi istatistiksel olarak harikalar yaratmadığı karşılaşmada üzerine düşeni de fazlasıyla yerine getirmiş oldu.

Brissett’in mütevazı görevini layıkıyla tamamladığı maçta, farkın bu kadar açılmasını sağlayan unsur ise özel takımın, Texans karşısındaki dominant oyunu oldu. Üst üste iki kickoff’ta returner Tyler Ervin’i fumble zorlayan ekip, hücumun Texans end zone’una yakın alanlardan oyuna başlamasını sağladı ve veteran running back LaGarette Blount da 102 yard koştuğu karşılaşmada iki rushing touchdown gerçekleştirerek özel takımın bu başarısını taçlandırdı.

Sahanın hüsrana uğrayan takımı Texans’ta ise quarterback Brock Osweiler, Patriots defansif end’i Jabaal Sheard’ın pençesinde geçirdiği karşılaşmada hiçbir varlık gösteremedi ve maçı, yalnızca 196 yard’lık pas oyunuyla tamamladı ki bu istatistikte de Texans’ın genç yıldızı DeAndre Hopkins’in yaptığı birkaç inanılmaz catch’in büyük etkisi vardı.

Sonuç olarak Patriots bu son zaferiyle bir kez daha gösterdi ki bu takımın, NFL’de terör estirmesi için herhangi bir süperstar’a ihtiyacı yok. Barkevious Mingo’nun da takımla geçirdiği ilk haftanın ardından söylediği gibi kazanma kültürü adeta Patriots’ın genlerinde var. Önümüzdeki hafta quarterback pozisyonu olur da Julian Edelman’a kalsa bile, bir baba yiğidin çıkıp Patriots’ın bileğini bükebilmesi çok zor. Hele ki, patates “Avenger”ların cirit attığı NFL’in tek gerçek yenilmezi Bill Belichick’e sahiplerken.