“Ağabey-kardeş NFL’deler” furyasını geçtiğimiz off-season’da ortaya çıkartan Watt ve Gronkowski biraderler olmuştu. Nitekim, ligin en korkutucu savunma oyuncusu J.J. Watt’ın küçük kardeşi Derek Watt, NFL 2016 Draftı’nın altıncı turundan San Diego Chargers’a gitmiş (Detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz); Patriots tight end’i Rob Gronkowski’nin kardeşi Glenn Gronkowski ise draft’ta hiçbir takım tarafından seçilmezken Mayıs ayında Buffalo Bills ile anlaşmıştı (Detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz).

Bills macerası yalnızca bir maç süren “küçük Gronk”, sezonun ilk haftasının ardından, doğup büyüdüğü şehrin takımı tarafından serbest bırakılmıştı. Ağabeyinin takımı New England Patriots ise genç fullback’i antrenman kadrosuna katarak NFL’de oynayan iki Gronk’u da bir araya getirmiş oldu.

Kolej yıllarında Kansas State Üniversite’sinde oynayan Glenn, Buffalo Bills’in sezonun hemen öncesinde açıkladığı 53 kişilik resmi kadroda yer almayı başarmıştı. Ancak “küçük Gronk”, Buffalo’nun Baltimore Ravens’a 13-7 kaybettiği maçta sadece sekiz snap’te sahaya çıkabildi ve Bills, haftanın ilerleyen günlerinde veteran fullback Jerome Felton ile tekrar sözleşme imzalayınca Glenn de serbest bırakıldı.

O andan itibaren Patriots’ın radarına düşen Glenn, New England ekibi ile sözleşme imzalayan ikinci Gronkowski değil. Hatırlıyorsanız, bu 108 kiloluk tosundan önce, 2011 yılında tight end Dan Gronkowski de Pats’le sözleşme imzalamış ve takımla birlikte beş maçta sahaya çıkmıştı.

108 kilosunun yanında bir de 1.91’lik boya sahip olan Glenn Gronkowski; Gronkowski biraderlerden Rob, Chris, Dan ve Gordie Jr.’ın en küçükleri konumunda. 2011 yılına kadar profesyonel beyzbol ligi MLB’de oynayan Gordie hariç, bütün kardeşler NFL’de forma şansı buldular.

Bütün bunlarla birlikte, Pazar günü Buffalo Bills’i Gillette Stadyumu’nda ağırlayacak olan Patriots, bu maç için resmi kadrosunda fullback olarak ligde dördüncü sezonunu oynayan veteran James Develin’e yer verdi. Ayrıca Cumartesi günü Patriots, Glenn’in yanı sıra dördüncü sezonunu oynayan veteran Greg Scruggs ile de sözleşme imzaladı. Patriots’ın asıl sürprizi ise ise 27 Eylül’de sözleşme imzaladığı tackle John Hughes’ı, sadece beş gün sonra serbest bırakması oldu.

Mayıs ayında Glenn, ağabeyi Rob hakkında “Sanırım, bir çok insan Rob kadar çılgın bir insan olmadığımın farkına varmıştır. Onun kadar çılgın ve vahşi olmak kolay değil zaten, ama insanlar bunu yavaş yavaş anlamaya başlamıştır diye düşünüyorum. Ben biraz daha uysal bir insanım.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak kendisi de Pats’in resmi kadrosuna yükselebilmek için, Rob kadar olmasa da biraz istekli olduğunu göstermeli; aksi takdirde antrenman kadrolarında süründüğü bir kariyere sahip olabilir ancak.