Kendi evinde Dallas Cowboys’a 30-16 yenildiği altıncı hafta mücadelesine kadrosunda sadece bir running back ile sahaya çıkan Green Bay Packers, bu sorunu yeni bir transferle çözdü. Kansas City Chiefs’in kadrosunda üçüncü yedek olan running back Knile Davis’i renklerine bağlayan Green Bay temsilcisi Chiefs’e, Davis’in ne kadar süre aldığına bağlı olarak bir draft seçimi verecek.

Sezon başında kadrosunda as running back olarak Eddie Lacy’i ve yedeği olarak da James Starks’ı bulunduran Packers, geçtiğimiz hafta Starks’ın dizinden sakatlanmasıyla sarsılmıştı. Cowboys maçında da Lacy’nin bileğinden yaşadığı sakatlık sonrası onun yedeği olarak wide receiver Ty Montgomery ve Randall Cobb’u kullanan Packers yönetimi, bunun uzun süreli bir çözüm olmadığının farkındaydı. Packers Genel Menajeri Ted Thompson konuya hemen müdahale ederek yeni transferi Salı günkü antrenmana yetiştirdi.

Geçen sezon çapraz bağlarını kopardıktan sonra sahalara yeni yeni dönen Jamaal Charles’ın yedeği olma savaşında Spencer Ware ve Charcandrick West’in gerisinde kalan Knile Davis’in geçtiğimiz Mart ayından beri yeni bir takıma transfer olmak istediği biliniyordu. Oyuncuyu çok fazla kullanmamasına rağmen sözleşmesini fesh etmeyerek kadrosunda tutan Chiefs, bu sabrının karşılığında bir draft hakkı kazanmış oldu.

Boş alan bulduğunda yakalanması çok zor olsa da Davis’in kalabalığın içinden sıyrılmakta zaman zaman zorlandığı biliniyor. Bununla birlikte henüz birkaç sezon öncesine kadar Charles’ın sakatlığı sebebiyle forma giyemediği dönemlerde takımı sonuna kadar sırtladığı da aşikar.

Öte yandan Packers, bir maça daha tek bir running back’le çıkmak istemiyor ki bu sebeple, hiçbir takım tarafından draft edilmedikten sonra takımla anlaşan Don Jackson da hafta içerisinde antrenman kadrosundan resmi kadrosuna yükseltildi. Jackson, bu hafta Davis’in büyük ihtimalle ilk 11’de başlayacağı Chicago Bears karşılaşmasında onun ardından süre bekleyecek.

İlk beş maçında iki yenilgi alarak beklentilerin biraz altında kalan Packers’ın, kendisinden beklendiği gibi Super Bowl’u zorlaması için Lacy’nin sağlıklı olmasına ve iyi oynamasına ihtiyacı var. Çünkü iş yeni transfer Davis ve undrafted çaylak Jackosn’a kalırsa, Green Bay taraftarları için hayal kırıklığıyla biten bir sezon daha olur.