Amerikan futboluna gönül vermiş binlerce oyuncu ve antrenör yaklaşan seçimlerde 58 delegenin neler yapacağını beklerken, sizi biraz oyalayayım…

Bu sene yaşadığımız ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Bu olay, Denizli’de kurulan Pamukkale Horozları’nın hikayesi ile örtüşüyor. Denizli’de Amerikan futbolu Eskişehir’den Serhat Çağlayan ve Konya’dan Bahadır Baklan’ın şehirlerine dönmeleri ve hepimizin sevdası olan bu sporu kendi şehirlerine de kazandırma çabaları sayesinde doğdu.

Doğdu doğmasına da çok zorlu bir emekleme süreci geçirdi. Takım lige girdiğinde şansızlıklar yakalarını bırakmadı. Buna rağmen yılmayan ekip, çalışmalarına devam etti. Ama maalesef bu sene Kulüpler liginden çekilme kararı aldılar. Aldılar almasına ama bizi şaşırtmak için var gücü ile çalışan federasyonumuz yine hepimize ters köşe yaptı. Lige katılmak isteyen takımları lige, “İçi kan ağlaya ağlaya al(a)mayan” federasyon, lige başvurmayan Pamukkale Horozlarını (Ege Pedal Klübü) kuraya dahil etti. Belki de Ege Pedal kendine takım kurmuştur diyoruz ve Horozların hikâyesini Bahadır Baklan’dan dinliyoruz…

Evre Baltalı: Bize önce kendini ve Denizli ile olan ilişkini anlatabilir misin ?

Bahadır Baklan: Denizliliyim ve Denizli’de yaşıyorum. Satış pazarlama üzerine çalışıyorum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Amerikan futboluna, 2004 yılında Konya’da üniversite okurken, Selçuk Kartallar’da başladım. Bizim katıldığımız ilk lig organizasyonu aynı zamanda federasyonun da Amerikan futbolunu düzenlediği ilk yıldı.

Mezun olduktan sonra Denizlili olan Rangers eski koçu Serhat Çağlayan ile 2006 yılında Denizli’de bir takım kurduk. Maalesef çoğu takım gibi hiç destek olmadan üniversite öğrencilerinden oluşan bir takımla idmanlara başladık. Ekipmanlarımızı da kredi çekip kendi imkânlarımızla aldık.

Evre Baltalı: Denizli’nin Kulüpler Ligi’nde, kuruluşundan bu yana macerasını kısaca anlatabilir misin?

Bahadır Baklan: 2013 yılında  Pamukkale Üniversitesi’nin desteğiyle Üniversiteler Ligi’ne girdik. Fakat maç sırasında yaşadığımız talihsiz sakatlıklardan dolayı bir daha destek alamadık. Sakatlık geçiren oyun kurucumuz Mustafa Şen (beyin kanaması) ise hiç merak etmeyin şu anda sapasağlam ve iyi durumda.

İki yıl önce ise Kulüpler Ligi’ne Ege Pedal desteğiyle katıldık. Fakat bizlere vaat edilen birçok destekten yararlandırılmadık. Bu sebeple masrafların büyük kısmını kendi aramızda topladığımız paralarla ödemek zorunda kaldık. Bu sebeple de Kulüpler Ligi’nden çekilme kararı aldık.

Amacımız bu sene Üniversiteler Ligi’ne katılmak. Pamukkale Üniversitesi rektörünün değişmesi sonucu yeni rektörümüzü ziyaret ettik ve destek sözü aldık. Bundan sonra yolumuza Ünilig’de devam etmek istiyoruz.

Evre Baltalı: Bu sene lige başvurmadığınız ve başvurmayacağınızı ilan eden bir Tweet attınız. Bunu sebebi resmi olmayan kura çekimi sonuçlarında adınız gördünüz. Bu durumun nasıl oluştuğunu biliyor musun?

Bahadır Balkan: Bu sene de Kulüpler Ligi’ne herhangi bir başvurumuz olmadı. Buna rağmen kura çekimi yapıldığında bizim de dahil edildiğimizi hatta grubumuzun ve rakiplerimizin bile belli olduğunu görünce en çok biz şaşırdık. Bizim bu konuyla ilgili herhangi bir başvurumuz olmadığı gibi bize hiçbir bilgilendirme de yapılmadı.

Evre Baltalı: Bu konu ile ilgili başka söylemek istediklerin var mı?

Bahadır Balkan: Beklentimiz federasyonun, Amerikan futboluna destek vermesi. Ayrılan ödeneğin sporculara yönelik kullanılması. Böylelikle kadromuzun büyük kısmını oluşturan üniversite öğrencisi sporcularımız masraflarını harçlıklarından karşılamak zorunda kalmazlar. Bizde bu sayede oyuncu havuzumuzu genişletip daha çok kişiye spor yapma imkânı sunabiliriz. Ayrıca ilginiz için takımım adına size de teşekkür ederiz…

Bahadır’a kendi adıma ben teşekkür ediyorum. Selçuk Kartalları kurduğumuzda takımın ilk oyuncularından biriydi Bahadır ve kendi gibi bir çok oyuncu üniversite sonrası başka takımlarda oynadılar, koçluk yaptılar ve bayrağı taşıdılar. Bu bayrağın kulüplerden üniversitelere kaymasının en önemli sebebi ise organizasyon bozukluğu… Takımların her şeyi kendi imkanları ile yapma zorluğu en gönüllü insanları bile yıldırıyor.

Bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlamamdan sıkılmış olabilirsiniz ama tek çıkış yolu birleşmekten geçiyor. İster Avrupa’da başarı kovalayın ister yeni bir takım kurmak için uğraşın birlikten güç doğar. Ayrılıktan ise maraz…

Bu son kavşakta ya hep birlikte kol kola, yan yana duracağız ya da aynı hikayeleri dinlemeye devam edeceğiz.