Normal sezon sonrası Anthony Lynn ile yollarını ayıran Los Angeles Chargers, yeni head koçunu çabuk buldu ve Los Angeles’ın bir diğer ekibi Rams’in genç savunma koordinatörü Brandon Staley ile anlaştığını duyurdu.

NFL kariyerinde yalnızca bir sezon savunma koordinatörlüğü yapan ve daha önce farklı takımlarda pozisyon koçluğu görevini yürüten 38 yaşındaki Staley, bu sezon Rams savunmasının pek çok istatistikte lig lideri olmasında önemli bir pay sahibi olmuştu. Los Angeles ekibi, istatistik anlamında 1975’ten bu yana en iyi sezonunu geçirince de Staley, head koç arayan takımların dikkatini üstüne çekmeyi başarmıştı.

Staley özellikle, eski bir ilk tur seçimi olmasına rağmen ilk takımı Chicago Bears’ta bekleneni veremeyen Leonard Floyd’u potansiyeline ulaştırmış ve NFL’de beşinci sezonunu geçiren outside linebacker, Rams ile geçirdiği ilk senesinde 10.5 sack ile kariyer sezonunu yaşamıştı.

Playoff’ların ilk turunda Seattle Seahawks deplasmanında müthiş bir performans ortaya koyan Rams savunması, maç kopana kadar Seahawks’ın yalnızca bir büyük oyununa izin vermiş ve maçı kazandıran ekip olmuştu.

Rams’e katılmadan önce Denver Broncos’ta linebacker koçluğu ve Chicago Bears’ta outside linebacker koçluğu yapan Staley, bu dönemde John Fox ve Vic Fangio gibi savunma mentalitesine sahip koçlarla çalışma imkanı bulmuş, buna ek olarak Matt Nagy ve Sean McVay’in hücum zekalarını da tecrübe etmişti.

Chargers’ın Staley’den ilk beklediği ise elindeki kadroyu potansiyeline ulaştırması. Bu sezon sayısız karşılaşmayı bir touchdown’un altında farkla kaybeden Chargers, buna rağmen 31 touchdown pası atıp tarihin en iyi çaylak quarterback sezonlarından bir tanesini geçiren Justin Herbert önderliğinde yedi galibiyet almayı başarmıştı.

Son yıllarda sakatlıklardan belini doğrultamayan ve COVID-19 sezonu öncesinde çeşitli oyuncularının sezona katılmayacaklarını açıklamasıyla dara düşen Chargers’ta Derwin James ve Melvin Ingram gibi yıldızların kadroya dönecek olmasıyla Staley’i pek çok yetenekle dolu bir takım bekliyor olacak…