Tennessee Titans, Pazar günü kazanmak için pes etmemenin önemini Detroit Lions maçının son çeyreğinde tüm Amerikan futboluseverlere gösterdi ve 35 yaşındaki wide receiver Andre Johnson’ın son saniyelerde bulduğu touchdown ile Detroit deplasmanından galip ayrıldı.

Titans oyun kurucusu Marcus Mariota ve hücum takımı, maçın büyük bir kısmında sahada yok gibiydiler desek yeridir. Buna rağmen Mariota’nın, maçın son dakikalarında Lions linebacker’ı Tahir Whitehead ve Lions safety’si Rafael Bush’un arasından Andre Johnson’a attığı dokuz yard’lık pasın touchdown ile sonuçlanması Titans’ın, Lions’ı devirmesine yetti.

Aslında bu touchdown, Titans’ın Lions karşısında en başarılı olduğu dakikalarda geldi. Maç kazandıran drive esnasında Tennessee ekibi, 13 etkileyici oyunla 83 yard ilerledi ve tecrübeli receiver Andre Johnson, maçın bitimine bir dakika 13 saniye kala Mariota’nın dokuz yard’dan attığı pası yakalamayı başardı. Bu pas da Titans’a maçtaki ilk ve tek üstünlüğünü kazandırdı.

Karşılaşmadaki dur durak bilmeyen tempo da bu pozisyonla sona ermedi ve Titans defansif back’i Perrish Cox, sürenin bitimine 22 saniye kala Lions oyun kurucusu Matthew Stafford’un attığı pası intercept etti, böylece hücum hakkı yeniden Titans’a geçmiş oldu. Yedek oyun kurucusu Matt Cassel ile sahaya çıkan takım Cassel’in kneel down’u ile (diz çökmesi) süreyi bitir ve Lions karşılaşması da  Titans’ın 16-15 üstünlüğüyle bitmiş oldu. Son pozisyonda Matt Cassel’ın tercih edilme sebebi ise, Mariota’nın maç sırasında pas atarken baldırından ufak bir sıkıntı yaşamış olmasıydı.

Marcus Mariota, Lions karşısında attığı 33 pasın 25’inde isabeti yakalarken toplamda 238 yard alıp maçı, iki touchdown pası ve bir interception istatistikleriyle noktaladı. Genç quarterback, Lions’a karşı sergilediği hatasıza yakın oyunuyla geçtiğimiz haftaya göre gelişme kaydetti. İlk hafta Titans’ın, kendi evinde Minnesota Vikings’e mağlup olduğu karşılaşmada Mariota, bir fumble ve bir interception yapmıştı ve bu top kayıplarının ikisi de Vikings savunmasının touchdown’u ile sonuçlanmıştı.

İzlemeye yüreklerin dayanmadığı bu maç sonuyla Tennessee Titans, sezonun ilk zaferini alabileceği en zorlu yoldan aldı diyebiliriz. Bakalım önümüzdeki hafta oynayacakları Oakland Raiders maçında da aynı performansı gösterip sezonun ikinci galibiyetini alabilecekler mi?