Böbürlenmeye gerek yok, çok ama çok geç kalmış bir galibiyetti. Ama şunu söyleyeyim ki bu sezon ilk kez bir yazımda “Bu hafta şöyle ezdiler, böyle sahadan sildiler” muhabbeti yapmayacak olmamdan dolayı inanılmaz mutluyum. Hele ki, tam 10 hafta  beklediğimiz bu galibiyetin AFC South Grubu’ndaki ezeli düşmanımız Tennessee Titans’a karşı hem Nashville gibi zor bir deplasmanda hem de savunma anlamında inanılmaz işler çıkardığımız bir karşılaşmanın ardından gelmesi mutluluğumu şu an kelimelere dökemeyeceğim bir dereceye yükseltiyor.

Tabi Titans’ın, özellikle son birkaç yıldır, üst üste aldığı yenilgilerle adını NFL tarihine altın harflerle yazdıran(!) bizim gibi mazlum takımlara karşı bir zaafının olduğunu biliyoruz. Örneğin Titans, 2011 sezonunun 14.haftasında, o maça kadar oynadığı 13 karşılaşmanın tamamını kaybeden Indianapolis Colts’a yenilmeyi başarmış ve bu şok Colts mağlubiyeti onları yıllardır hasretini çektikleri playoff’lardan etmişti. Bunun dışında geçtiğimiz sezonun 12.haftasında, o güne kadar oynadığımız 10 karşılaşmanın yalnızca birini kazanmamıza rağmen biz de Titans’ı, yine beklenmedik bir şekilde alt etmeyi başarmıştık.

Aynı zamanda Pazar günü (10 Kasım 2013) 29-27 ile kazandığımız bu karşılaşma ile 25 Kasım 2012’de aldığımız o galibiyetten sonraki süreçte girdiğimiz 13 maçlık yenilgi serisini de en sonunda bitirmiş olduk. O yüzden bu galibiyet bir anlamda Jags için yepyeni bir başlangıç anlamını da taşıyor. “Ya kardeşim bir galibiyet aldınız tamam da amma abarttın ha. Önümüzdeki hafta Cardinals’tan yiyin bir 30 fark da göreyim” demeyin, aylardır bizi kanser eden takımımız sonunda bir galibiyet almış bırakın, belki bu sezon bir daha gelmeyecek bu fırsatın tadını doya doya çıkarayım. Umarım yazarken büyük bir keyif aldığım bu yazımı okurken siz de aynı keyfi alabilirsiniz.

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…

Haftanın en trajikomik olayı Fansided adlı internet sitesinin Çarşamba günü yayınladığı yazı ve bu yazının sonuna koyduğu anket oldu. Yazıda bu sezonun artık bayatlamış muhabbeti “Bu sezonki Jags takımı, ’08 sezonunda oynadığı 16 maçın tamamını kaybeden ve NFL tarihinin en kötü takımı olarak anılan Detroit Lions’tan bile kötü olabilir mi?” vardı. İşte artık ezberlediğimiz istatistikler: Jags bu sezon maç başına yalnızca 10.8 sayı atabilirken ’08 Lions takımı tam 16.8 sayı atmış, bununla beraber Jags bu sezon oynadığı maçların tamamını çift haneli farklarla kaybederken ’08 Lions kadrosu birçok maçını burun farkıyla kaybetmiş falan filan. Neyse, zaten dediğim gibi bu sezon, meselenin buraya kadar olan kısmını dinlemekten usanmıştık. Ne var ki yazının sonuna konan anket bu yazıya olan bakışımı tümden değiştirdi. Ankette sorulan soru şu: “Bu sezonun sonunda Jaguars’ı 0-16 görmek ister misiniz?” Herhalde bu soru okuyucuların içindeki o sadist ruha oldukça seslendi ki ankete katılanların tam %77’si soruya “Evet” cevabını vermişler. :) Ya kardeşim, sezonun başından beri nedir bu Jags ile alıp veremediğiniz bir türlü anlayamadım ki? Jags taraftarlarına acı çektirmekten bu kadar mı hoşlanıyorsunuz? Ama olsun biz ankete katılanlara cevabımızı sahada çok güzel verdik.

Bunlar hep kuyruk acısı…

Karşılaşmanın ardından Titans’lı oyuncuların verdiği demeçler adeta “O değil de ne koymuşuz be.” dedirtecek cinsten. Artık bizim bu Titans’lı oyuncular, bu sezon hiç galibiyeti bulunmayan  Jags’i evlerinde evire çevire yeneceklerine kendilerini ne kadar inandırmışlarsa, aldığımız bu beklenmedik galibiyetin ardından yaşadıkları hayal kırıklığı da bir o kadar büyük olmuş. Hadi başlayalım… Defansif tackle Jurrell Casey: “0-8 bir takıma evimizde yenilmek kadar tiksindirici ve üzücü bir şey olamaz. Bu olamaz, olmamalıydı.”… Tight end Delaine Walker: “Jags gibi bir takıma yenildiğimiz için halimizden utanıyoruz.”… Maçı muhteşem özetleyen cümle ise yıldız safety Michael Griffin’den: “Sahadaki bütün takım arkadaşlarım sanki maçı çoktan garantilemiş gibi bir hava içerisindeydi, karşı taraf ise çok daha fazla motive ve konsantreydi, maçın sadece sahada kazanıldığını bir kez daha görmüş olduk”

Nashville fatihi Jones-Drew…

Maça savunma anlamında fırtına gibi girdik. Karşılaşmanın daha ilk oyununda Titans kendi yarı sahasının 20.yardından top kaldırdıktan  hemen sonra, yıldız running back Chris Johnson’ı fumble’a zorlayan linebacker Paul Posluszny aynı zamanda fumble’ın recover’ını da yapmayı başardı. Bu pozisyondan sonra ise sahneye Nashville fatihi Maurice Jones Drew çıktı. Kariyeri boyunca Titans’ın evi LP Field’da çıktığı karşılaşmaların hepsinde harika performanslar çıkaran ve bu karşılaşmalarda ortalama 113 yard koşu oyunu gibi muhteşem bir istatistik yakalayan running back MJD, LP Field’daki bu maça da touchdown ile başladı. Ayrıca MJD, her ne kadar eskisi gibi bir performans sergileyemese de, karşılaşmayı 44 yard koşu oyunu ve toplam 31 yardlık reception ile tamamladı. Yedek running back Jordan Todman’da ikinci yarının başında yaptığı touchdown ile bu sezonki ikinci touchdown’una imzasını attı.

MJD dışında, bu maçta Jags taraftarlarının yüzünü güldüren bir başka hadise ise kusursuza yakın yapılan koşu savunması oldu. Ligin ilk dokuz haftasında rakip running back’lerden toplam 13 touchdown yiyen ve rakip running back’lere en çok koşu oyunu imkanı veren Jags savunması, bu karşılaşmada Titans koşucularına göz açtırmadı ki Chris Johnson 30 yardda, Shonn Greene ise 22 yardda kaldı.

Aslında savunma genel anlamda çok çok iyi işledi. Karşılaşma boyunca rakibi tam dört kez top kaybına zorlamayı başardık. Hele ki maçın sonlarına doğru 22-20 öndeyken tecrübeli cornerback Will Blackmon’ın, Titans quarterback’i Ryan Fitzpatrick’in elinden topu adeta söküp alması ve 29 yardlık return touchdown’u ile  sonuçlandırması gerçekten görülmeye değer bir olaydı. Açıkçası bu sezon savunma anlamında beni bu kadar etkileyen bir pozisyon daha olmamıştı. Pozisyonu bu linktenizleyebilirsiniz.

Karşılaşmada Jags taraftarlarını en çok korkutan olay ise, quarterback Chad Henne’nin tam “Maçı artık garantiledik.” dediğimiz anlarda attığı iki interception oldu. Herhalde maçı bu interception’lar nedeniyle kaybetseydik Henne’ye çok çok ağır eleştiriler yapabilirdim ama savunmanın bu kadar iyi olduğu bir maçta, bir de artık Jags quarterback’lerinin bu tip hatalarına alışmanın verdiği bir olgunlukla “Canın sağ olsun be Henne.” diyebiliyorum.

Son Eklemeler…

Artık ölsem de gam yemem… 0-16’dan kurtulduk ya daha başka bir şey istemem… Artık öbür maçları isterseniz sıfıra karşı kaybedin. (Yok canım o kadar da değil) Umarım haftaya oynayacağımız Arizona Cradinals maçında bu çıkışımızı devam ettirebiliriz. Sağlıcakla kalın…