İlk iki maçını kaybeden Indianapolis Colts, Pazar gecesi Jacksonville Jaguars karşısında sezonun ilk galibiyetini alırken, taraftarlara 2014 sezonunda görmek istedikleri Colts’u sonunda izletebildi. Jaguars savunmasına karşı oynamak, Colts’u adeta kusursuz gösterdi.
Andrew Luck’un 39’da 31 isabet ile üçü ilk yarıda olmak üzere dört touchdown pası attığı karşılaşmada Colts, Jaguars’ı deplasmanda 44 – 17 yenmeyi başardı.
Jacksonville Jaguars açısından bu sezon kendi seyircisi önünde çıktığı ilk maç unutulacak bir müsabakaya dönüştü. İlk yarı bittiğinde 30 – 0 geri düşen Jaguars’ta tecrübeli oyun kurucu Chad Henne yedeğe çekilirken, 2014 NFL Dratı’nın üçüncü sırasından seçilen Blake Bortles ilk defa sahaya sürüldü. Tüm ikinci yarı boyunca oynayan Bortles karşılaşmayı iki touchdown pası ve iki interception ile tamamladı.
Indianapolis Colts’ta Greg Toler maçın bitimine iki dakika 58 saniye kala yaptığı 47 yardlık interception return touchdown ile yıldızlaşsa da maçın adamı tartışmasız bir şekilde Andrew Luck oldu.
İlk iki maçını yakın kaybeden Colts’ta Andrew Luck gösterdiği kusursuza yakın performans ile takımının ilk altı pozisyonunda da skor yapmasını sağladı. Böylece Andrew Luck, Eagles QB’si Nick Foles ve Redskins QB’si Kirk Cousins’in ardından bu sezon Jacksonville savunmasını hüsrana uğratan üçüncü quarterback oldu.

 

Yazan: Kaan Özaydın