Dev transfelerin arından free agent piyasasındaki en değerli üçüncü oyuncu ve en iyi running back olarak gösterilen C.J. Spiller, New Orleans Saints ile anlaştı.

Beş senedir Buffalo Bills forması giyen 27 yaşındaki C.J. Spiller, Philadelphia Eagles’dan alınan LeSean McCoy’un takıma katılmasıyla zaten artık takımda kalması beklenmiyordu.

New Orleans ile dört yıllığına dokuz milyon doları garanti olmak üzere 18 milyon dolara anlaşan C.J.Spiller, özellikle açık alanlarda ki başarısı ile öne çıkıyor.
Bu açıdan bakıldığında daha önce Reggie Bush, Darren Sproles ve Pierre Thomas ile running back mevkiinde başarılı olan koç Sean Payton için Spiller ideal bir oyuncu. Özellikle Mark Ingram ve Khiry Robinson ile oluşturacağı backfield birçok takımın korkulu rüyası olacak gibi gözüküyor.
Jimmy Graham  ve Kenny Stills’in takından ayrılması ile Drew Brees’in işinin zor olacağını düşünenler, wide receiver oynamaya bile müsait yapıya sahip C.J. Spiller’in, takıma katılmasıyla biraz olsun rahat nefes almış olacaklar.

 

Yazan: Haluk Onaran