Draft’lar ile hazırlık kampı arasındaki dönemde olduğumuza göre birinin çıkıp NFL’in en hızlısı olduğu konusunda sallamasının da zamanı gelmişti.

Minnesota Vikings’in yeni wide receiver’ı Mike Wallace koşu yarışında kendisini geçecek kimse olmadığı kanısında. St. Paul Pioneer Press’in haberinde şöyle buyuruyor Wallece: “Şüphesiz ki NFL’in en hızlı oyuncusu benim. İnanmayan varsa gelsin yarışalım. Ben asla yarışmadan kaçacak birisi değilim.”

Geçmişte gerçekten de “NFL’in en hızlı adamı” yarışması düzenleniyordu. Ama bu yarışlar 2007’den sonra yapılmadı. O tarihten bu yana maalesef bu tip ayarsız çıkışlar ve desteksiz şişinmeler görmekteyiz… Hatta bir ara o sıralar Titans running back’i olan Chris Johnson işi bir çita ile yarışmaya kadar vardırmıştı.

Chris Johnson demişken, geçen seneyi New York Jets’de geçiren oyuncu şu aralar işsiz de olsa NFL Scouting Combine 40 yard koşu rekorunu 2008’deki 4.24 saniyelik performansı ile halen elinde bulunduruyor.

Lige 2009 yılında dahil olan Wallace ise en iyi derecesinin 4.21 saniye olduğunu söylüyor. Ayrıca, geçen yıllara rağmen bacaklarının hala çok iyi durumda olduğunu ve NFL’de onla aşık atacak birisi olmadığını iddia ediyor. Bir yandan da mütevaziliği (!) elden bırakmıyor: “Tabii biraz yavaşlamış olabilirim ama hala 4.25 koşabilirim.”

Maalesef bu iddiaların ispatlanacağı bir ortam artık yok. “NFL’in en hızlı adamı” yarışması geri mi gelse..?

Yazan: Onur Özkol