Geçtiğimiz sezon New York Jets’te büyük hayal kırıklığı yaşatan 30 yaşındaki, bir zamanların anlı şanlı CJ2K lakaplı Chris Johnson’u bir yıllığına iki milyon dolar karşılığında şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Arizona Cardinals ile anlaştı.
Geçtiğimiz yıl Jets takımında yer alan ve sezon sonunda sözleşmesinde yenileme opsiyonunun kullanılmaması neticesinde serbest kalan Johnson, kariyerinin en kötü sezonunu geçirirken sadece 155 top taşımada 663 yard ve bir TD kaydetmişti.
Chris Johnson’ın maç başına koşu ortalaması geçen sezon 4,3 yard olurken yine de Arizona’nın genel 3,29 yard’lık performansından daha iyi bir netice elde etmişti.
Sürekli sakatlıklar yaşayan Andre Ellington ve bu sene çaylak olarak takıma katılan David Johnson’dan fazla bir beklentisi olmayan Arizona Cardinals için, Chris Johnson, piyasa şartlarında yine de iyi bir seçenek olarak gözüküyor.
Kariyerinde üç defa Pro Bowl’a seçilen Chris Johnson, geçtiğimiz sezon dışında NFL’e girdiği 2008 sezonundan beri sezon başına 1,000 yard koşu ortalamasının altına hiç düşmemişti.
Yazan: Haluk Onaran