En son 1964 yılında Jim Brown önderliğindeki Browns ile şampiyonluk yaşayan Cleveland şehrinin 52 yıllık hasreti, NBA’de Lebron James komutasındaki Cavaliers sayesinde Pazar gecesi son bulmuştu. Cavaliers’ın şampiyonluğu, şehirde büyük coşku ile karşılanırken, Amerikan futbolunda Browns’ın yıldızlarına da umut ışığı oldu.

Pazartesi sabahı Cavaliers’ın şampiyonluğu hakkında bir yazı kaleme alan Browns cornerback’i Joe Haden, Lebron’un performansının ve şampiyonluğunun, kendilerine nasıl ilham kaynağı olduğunu anlattı.

“Seride 3-1 geriye düştüklerinde kimse onların kazanabileceğine inanmıyordu. Ancak Lebron inandı veya en azından inanıyormuşçasına oynadı. Bu bize ders oldu. Artık büyü bozuldu. Artık biz de Lebron gibi çalışıp bir şampiyonluk daha getirmeliyiz. Lebron hepimize umut kaynağı oldu.” diyen Haden, şampiyonluk yaşamaya hazır olduğunu da belirtti!

Tüm NFL kariyeri boyunca Browns forması giyen ve NFL’in en iyi cornerback’leri arasında gösterilen Joe Haden, aynı zamanda koyu bir Cavaliers hayranı. Yılda en az 20-30 Cavs maçına giden Haden, şampiyonluk sonrasında da sokaklardaki kutlamalara katılmayı ihmal etmedi.

Tabii Cavaliers’ın yaşadığı başarıyı Browns’ın tekrarlayacağını iddia etmek biraz zor…

Yıllardır gelen başarısızlıkların ardından sezona yeni koçu ve yeni oyun kurucusu ile başlayacak olan Browns, eskisinden daha iyi olsa da playoff’lara katılması bile başarı sayılabilir. Ancak düşük bir ihtimalle Haden’ın dediği doğru çıkar ve Lebron’un şampiyonluğu Browns’a da ilham verebilirse, bu gerçekten Cleveland tarihindeki en önemli şampiyonluk olur. Hatta spor tarihindeki en mucize şampiyonluklardan biri olur dersek de abartmış olmayız.